24 Ocak 2013 11:53

Akün ve Şinasi sahipsiz değil

Ankara’da Akün ve Şinasi sahnelerinin satılması söylentileri, sanatçılar ve vatandaşı oldukça rahatsız etmiş durumda.İlk ihalenin 5 Şubat’ta yapılacağı satış işlemine karşı sanat emekçileri sessiz kalmayacak. İhale günü ve öncesinde basın açıklamaları, Şinasi ve Akün sahnesinin binası önü

Akün ve Şinasi sahipsiz değil
Paylaş

İlk ihalenin 5 Şubat’ta yapılacağı satış işlemine karşı sanat emekçileri sessiz kalmayacak. İhale günü ve öncesinde basın açıklamaları, Şinasi ve Akün sahnesinin binası önünde kurulacak stantlar ile satışa tepki gösterilmesi planlanıyor.
Şinasi ve Akün Sahneleri Ankara’nın hem tiyatro hem de sinema tarihi anlamına gelen iki önemli sahne. Aynı binada yer alan bu sahnelerin hem binasının yeri ve konumu, hem tarihsel önemi hem de tiyatrolar açısından önemini Ankara için tartışılmaz. Şimdi ise Devlet Tiyatroların 90 yıllığına kiraladığı bu binanın ihale yoluyla satılması söz konusu. İstanbul’da sahnelerin özelleştirmesinin ardından Ankara’da yaşanan bu satışın da Devlet Tiyatrolarının kiraladığı diğer sahneler olan küçük ve büyük tiyatroyu da tehlikeye sokuyor.

Kültür Sanat Sen Genel Merkezi’nde dün yapılan bir toplantı ile biraraya gelen sanat emekçiler ise bu duruma sessiz kalmayacaklarını gösterdiler. Devlet Tiyatroları’ndan durum ile ilgili bir açıklama yapılmayan bir süreçte sanatçıların işi zor olsa da, bir kampanya başlatılması söz konusu. Planlanan etkinlikler arasında öncelikle ilk ihalenin yapılacağı gün ve öncesinde basın açıklamaları ile kamuoyunun bilgilendirilmesi var. Yıllardır Akün ve Şinasi ile tiyatroya doymuş, ilk olarak bu sahneler ile tiyatro ile tanışmış Ankaralı seyirciye ise, sahnelerde kurulacak stantlarla süreç anlatılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emeği yansıtan kareler

SONRAKİ HABER

Sahnede üç asi kuş uçuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...