22 Nisan 2011 13:15

Güvenilirlikleri kalmadı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı açıklamayla 2010 ÖSYS kılavuzundaki teknoloji fakülteleriyle ilgili kısımların yürütmesinin TMMOB’nin başvurusu ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca durdurulduğunu bildirdi. Soğancı 2010 yılında teknoloji fakültelerine yerleştirilen 3 bin 600 öğrencinin ve ailelerini

Güvenilirlikleri kalmadı
Paylaş

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı açıklamayla 2010 ÖSYS kılavuzundaki teknoloji fakülteleriyle ilgili kısımların yürütmesinin TMMOB’nin başvurusu ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca durdurulduğunu bildirdi. Soğancı 2010 yılında teknoloji fakültelerine yerleştirilen 3 bin 600 öğrencinin ve ailelerinin mağduriyetini siyasal iktidarın gidermesi gerektiğini belirtti.

TMMOB olarak, mühendislik eğitimine ve eşitlik ilkesine aykırı buldukları kararın, öğrenciler tercihlerini yapmadan düzeltilmesini aksi halde dava açılacağını YÖK’e ve ÖSYM’ye bildirdiklerini fakat bir düzeltemeye gidilmediğini vurgulayan Soğancı, “2010 ÖSYS tercih kılavuzunun 6 ayrı üniversiteye ait ilgili bölümlerinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle açtığımız davada, Danıştay ilgili dairesinin istemimizi reddetmesi üzerine yaptığımız itiraz sonrasında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, teknoloji fakültelerine girişte, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının YGS-1 puanı ile kabul edilmesini hukuka aykırı bularak, 6 teknoloji fakültesine ilişkin kılavuz hükümleri hakkında yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir” dedi.

Siyasal iktidar, YÖK ve ÖSYM’nin bilime ve hukuka kulaklarını kapatarak yanlışlıktan dönmediğini belirten Soğancı “2010-2011 eğitim-öğretim döneminde Afyon Kocatepe, Süleyman Demirel, Fırat, Sakarya, Karabük, Gazi Üniversitelerinin Teknoloji Fakültelerinin ilgili bölümlerini tercih eden öğrencileri mağdur etmişlerdir. Bu mağduriyetin sorumluları Siyasal İktidar ve YÖK’tür” dedi.

Siyasal İktidar, YÖK ve ÖSYM üçgeninde akademik dünyanın güvenilirliğinin artık kalmadığının altını çizen Soğancı, “Bütün uyarılarımıza rağmen, kamuoyundan gizlenerek yürütülen teknoloji fakülteleri süreci, AKP İktidarının ve YÖK’ün ayağına dolanmıştır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

YSK’ya ‘askeri üniforma’ vermek isteyen ÖDP'lilere müdahale

SONRAKİ HABER

Meşruiyetlerini tamamen yitirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa