5 Ekim 2022 16:30

19 Eylül'de açılan yurtta inşaat sürüyor, çamaşırlar elde yıkanıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi içinde 19 Eylül’de açılan FSM KYK Kız Yurdu'nda inşaat sürüyor. Öğrenciler halen çamaşırhanesi olmayan yurtta kirlilerini elde yıkıyor.

19 Eylül'de açılan yurtta inşaat sürüyor, çamaşırlar elde yıkanıyor

Fotoğraf: Evrensel

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) içinde 19 Eylül’de açılan FSM KYK Kız Yurdu'na öğrenciler büyük oranda yerleşti. Ancak halen yurdun belirli yerlerinde inşaat sürüyor.

İnşaatı süren yurtta kalmaktan şikayetçi olan öğrenciler, yurdun hâlâ çamaşırhanesi bulunmadığı için çamaşırlarını elde yıkamak zorunda kalmalarına da tepkili.

Ayrıca yurttaki asansörler de henüz tam anlamıyla kullanıma açılamadı. Öğrenciler en üst katlara bile valizlerini merdivenden çıkarmak zorunda.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİYE GİRİŞ SAATİ DAYATMASI

Öte yandan okuldan sonra part-time işlerde çalışmak zorunda kalan öğrenciler, iş çıkışlarında yurdun son giriş saati olan 23.00’e yetişmekte zorlanıyorlar.

Çalışma belgelerini getirip geç geldikleri koşullarda içeri girmek için izin isteyen öğrencilere ise yurt yönetimi bunun mümkün olmayacağını, geç geldikleri takdirde yurda alınmayacaklarını söylüyor.

Öğrenciler yurt izin sürelerinin 30 güne düşürülmesiyle, başka yerde kalma olanaklarının da ellerinden alındığını belirtiyor.

FSM KYK Kız Yurdu

Fotoğraf: Evrensel

"6 KİŞİLİK ODALARDA EŞYA KOYACAK ALAN YOK"

Yurtta kalan bir öğrenci, en büyük sorunlarının yurdun hâlâ inşaat halinde olmasından kaynaklandığını dile getirerek şunları söyledi:

“2 bin 600 kişilik öğrenci yurduna inşaat bitmeden öğrenci aldılar. 19 Eylül’de yurt açıldı ama daha hiçbir blokta çamaşırhaneler çalışmıyor. Asansörler sürekli bozuluyor, günde en az iki kere sekiz kat merdiven çıkıyoruz. Ulaşım ise ayrı sorun, seferler çok seyrek. Pazar günü ise sefer yok. Çoğu arkadaşımız bir saate yakın otobüs bekliyor. Odaların altı kişilik olmasından kaynaklanan sorunlarımız da var tabii ki. Çoğu eşyamızı koyacak alanımız yok. Zaten altı kişinin aynı odada barındığı bir yurtta kişisel alandan bahsedemeyiz bile.”

(İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et