22 Nisan 2011 12:22

Tudor Arghezi Şiir Ödülü Metin Cengiz’in

Romanya’da Târgu Jiu’de her yıl 20-22 Mayıs tarihleri arasında verilen Uluslararası Tudor Arghezi Şiir Ödülü, bu yıl Türkiye’den Metin Cengiz ve Azerbaycan’dan Cengiz Abdullayev’in oldu. Ödül, Gorj ilindeki kültür konseyi tarafından sunulacak. Ödülü alanlar Târgu Carbunesti kasabasının onur

Tudor Arghezi Şiir Ödülü Metin Cengiz’in
Paylaş

Romanya’da Târgu Jiu’de her yıl 20-22 Mayıs tarihleri arasında verilen Uluslararası Tudor Arghezi Şiir Ödülü, bu yıl Türkiye’den Metin Cengiz ve Azerbaycan’dan Cengiz Abdullayev’in oldu. Ödül, Gorj ilindeki kültür konseyi tarafından sunulacak. Ödülü alanlar Târgu Carbunesti kasabasının onur üyeleri olacak. Ayrıca “Tudor Arghezi” ödülleri kapsamında şiir ve eleştiri dalında ulusal ödüller de verilecek.

Romanyalı Şair Tudor Arghezi’nin asıl adı Ion N. Theodorescu. 1880 yılında Bükreş’te doğan Arghezi ve 1967’de aynı kentte ölmüş. Şiirleri dilimize de çevrilen,  Arghezi, güçlü kişisel sesiyle Avrupa şairlerinden bağımsız bir yol izlemişti. Arghezi, Eminescu ile en önemli Rumen ulusal şairi ve yazarı olarak kabul ediliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

23 Nisana özel tiyatro festivali

SONRAKİ HABER

Jordi Savall’dan seçme ninniler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...