04 Ekim 2022 13:29

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Fındık Kurultayı düzenliyor

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü, fındık üreticilerini Fındık Kurultayı’na davet ediyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü, fındık üreticilerinin lehine politikaların geliştirilmesi için mücadele çağrısı yaparak, "Her yıl fiyat üzerinden yapılan tartışmalarla üreticiler mağdur ediliyor. Artık üretici ürünü hakkında söz sahibi olmasının zamanı geldi de geçiyor” denildi ve fındık üreticileri Fındık Kurultayı’na davet edildi.

Fındık Kurultayı’nın 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 13.00-16.00 arasında Belediye İş Toplantı Salonunda yapılacağının duyurulduğu açıklamada Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fındık üreticilerinin emeği ve ürünü, iktidarın şirketler lehine çıkardığı yasalar nedeniyle tarım ve gıda tekelleri tarafından ucuza alınıyor. TMO ile üreticiler oyalanıyor. Her yıl açıklanan fiyat, tavan fiyat oluyor ve üreticiler mağdur ediliyor. Buna 'dur' demek için üreticilerle değerlendirmeler yapıp çözüm önerilerini belirleyeceğiz” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİMİZ VAR

Açıklamada partilerinin çözüm önerileri olduğunu vurgulayan Poyraz, “Yıllardır çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz ancak üreticilerin yer almadığı hiçbir çözüm kalıcı olmaz. Bunu bilerek üreticileri yaşadıkları sorunları dillendirmelerini ve yine kendilerinin neler düşündüğünü gündeme taşımak istiyoruz. Fındık Kurultayı çözüm önerilerinin belirlenmesi yanında ortak mücadelenin de planlanmasını sağlayacak.” dedi.

VALİLİĞE BAŞVURU YAPTIK

Fındık Kurultayı için Valiliğe dilekçelerini verdiklerini belirten Poyraz, “Parti olarak valiliğe başvurumuzu yaptık. Bugünden itibaren çalışmamıza başlıyoruz. Anons aracımız dolaşacak. Köyleri ilçeleri dolaşacağız. Üreticiler yanında partileri, sendikaları, dernekleri, odaları da davet ediyoruz. Birlikte tartışıp birlikte mücadele etmekten başka seçenek yok” diye konuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursu kesilen üniversite öğrencisini mahkeme haklı buldu: Eyleme katıldığı için KYK bursu kesilemez

SONRAKİ HABER

TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...