04 Ekim 2022 11:30
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2022 14:59

Savcı anne Şenyaşar’a ceza verilmesini istedi!

Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Yıldız’a “hakaret” ettiği iddiasıyla açılan davada, Emine Şenyaşar'a ceza verilmesi istendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 575’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde nöbete başladı. Aile, adliye binası önünde bulunan beton bloklara, “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” yazılı pankart astı. 

Eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan dava kapsamında bugün hakim karşısına çıkıt. Anne Şenyaşar’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Yıldız’a “hakaret etmek” suçlaması yöneltilirken, duruşma savcısı mütalaasını sunarak  Emine Şenyaşar’ın cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya dair söz alan Emine Şenyaşar, “Ne ceza verirseniz verin ama hastane kayıtlarını da çıkarın, çocuklarımı da öldürenleri cezalandırın. Neden bize bunu yaşatıyorsunuz?​” diye sordu. Aile Avukatı Mehmet Ali Aslan, mütalaaya dair savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Savcı ise duruşmada alınan kayıtların tercüme edilmesi ve ailenin avukatlarının savunma yapması için istediği ek sürenin verilmesini talep etti. Ardından mahkeme başkanı, kayıt altına alınan duruşmanın tercüme edilmemesi yönünde karar vererek bir sonraki duruşmayı 17 Şubat 2023 tarihine erteledi. Mahkeme sonrası Emine Şenyaşar, mahkeme heyetine katledilen çocuklarını fotoğraflarını göstererek “Kim öldürdü? Kayıtlarımızı çıkarın” diyerek tepki gösterdi. Emine Şenyaşar, adliyenin koridorlarında tepkisini sürdürdü.

"AİLE SUSTURULMAK İSTENİYOR"

Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi konuşan aile avukatlarından Hidayet Enmek, ailenin nöbet eylemine işaret ederek, “Annenin adalet çığlığı adliye binası önünden yükselmeye devam ediyor. Annenin 575 gündür süren bu çığlığı 15 soruşturma ile susturulmaya çalışılıyor. Bunlardan bazıları davaya dönüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine bir yargılama olacak. Ailenin soruşturmalara maruz kalması Türkiye’deki hukukun ne kadar araçsallaştırıldığı gerçeğini gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı. (Urfa/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Dış ticaret açığı yıllık yüzde 298 arttı

SONRAKİ HABER

Dolar 18,58 TL seviyesinden işlem görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...