3 Ekim 2022 20:02

Boğaziçi Üniversitesinde yurt krizi ulaşım çilesine döndü

Boğaziçi Üniversitesinde kayyum yönetiminin yarattığı yurt krizi ulaşım sorununa dönüştü, kampüse ortalama 1,5 saat uzaklıktaki yurtlarda manzara; uzun kuyruklar ve tıklım tıklım otobüsler.

Boğaziçi Üniversitesinde yurt krizi ulaşım çilesine döndü

Fotoğraf: DHA

Boğaziçi Üniversitesinde 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi kayyum yönetiminin yarattığı yurt kriziyle başladı. Kayyum yaşattığı sorunların ardından 580 lisans ve lisansüstü öğrencisini derslerinin olduğu kampüse ortalama 1,5 saat ve 30 km uzaklıktaki Kilyos yurtlarına yerleştirdi. Barınma sorunu bir şekilde çözülen öğrencileri şimdi de, uzun otobüs kuyrukları, tıklım tıklım otobüsler, dersten 4 saat önce çalan alarmlar, gecikilen ya da hiç gidilemeyen dersler ve kapasitesi artırılmış yurt odaları karşıladı.

"DERSE YETİŞMEK İÇİN 5.30’DA KALKIYORUM"

Geçen hafta sosyal medyaya sabah 07.00’de Sarıtepe Kampüsünde 59RK İETT otobüsüne binmek için sıra bekleyen 200’e yakın öğrencinin videosu düştü. O sırayı bekleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden biri olan İnan’ın haftanın 2 günü sabah 09.00’da dersi var. İnan, “Dersime yetişmek için 07.00 seferine binmek zorundayım, 05.30-06.00 gibi kalkıyoruz mecburen. Bir sonraki sefer 07.35’te, onda da trafiğe yakalanıyoruz. Derse yetişemiyoruz. Aynı saatte dersi olan birçok insan var. Bir sonraki hafta ek yerleştirmeyle 200 kişi daha geliyor. Şoför aşağıdaki duraklardan da yolcu almak zorunda olduğu için kapasiteyi tam doldurmamıza da izin veremiyor” dedi.

YOL PARASI DA AYRI DERT

Yaşanan yoğunluk nedeniyle sabahları duraktan 2 otobüs kaldırılmaya başlanmasına rağmen sıkıntı sona ermiş değil. Aynı sorunlardan mustarip başka bir öğrenci ise “Bazen ikinci otobüse bile binemediğimiz oluyor. Benim 3 gün 09.00’da dersim var. O otobüse binmekten başka bir seçeneğimiz yok. Bu krizden sonra Hacıosman Metro Durağı’na giden bir servis eklendi. Tek vasıtayla gitmek hepimiz için daha cazip olsa da bir kısmımız da yolu o şekilde gitmek ve sonrasında 2 aktarma yapmak zorundayız. Eğer okula yakın kampüslerde kalabilseydik bu kadar yol parası harcamayacaktık. Hem derslerimizin olduğu kampüse uzağız hem de tek kişilik odaları iki kişilik odaya çevirmişler. Oda o kadar küçük ki iki kişi aynı anda giyinemiyoruz bile” dedi.  Öğrenciler sık sık seferlerin iptal edilmesinden ve araçların arızalanmasından da şikayetçi. İnan, haftada en az iki seferin iptal edildiğini dile getirerek “Yönetim bütçeyi direkt okula giden servisler ayarlamak için kullansa ulaşım problemimiz büyük oranda çözülecek” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et