03 Ekim 2022 17:59
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2022 20:40

İlksen Tüzün, Hakim Serkan Tüzün tarafından öldürüldü; HSK intihar eden Serkan Tüzün için başsağlığı mesajı yayımladı

Adalet Bakanlığında görevli Hakim Serkan Tüzün, evli olduğu İlksen Tüzün'ü öldürdükten sonra intihar etti. HSK, Serkan Tüzün için başsağlığı mesajı yayımladı; haberlereyse yayın yasağı getirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında Daire Başkanı olan Hakim Serkan Tüzün, evli olduğu İlksen Tüzün’ü ateşli silahla öldürdü. Serkan Tüzün, ardından intihar etti. Komşularının haber vermesi üzerine polis ve sağlık ekipleri eve sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Serkan ve İlksen Tüzün’ün öldüğü belirlendi.

“12 YIL KIZIMI DIŞARI ÇIKARMADI”

İlksen Tüzün'ün annesi, Serkan Tüzün’ün kızına şiddet uyguladığını anlatarak, "12 yıldır benim çocuğumu bize göstermedi, çocuğumun telefonlarını dinliyordu. Ben çocuğumun yanında olamadım, beni çocuklarıyla tehdit etti; 'çocukların yüzünü göstermem' dedi. Kızımı bu eve hapsetti. 12 yıldır kapı dışarı çıkmadı" diye konuştu.

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU’NDAN BAŞSAĞILIĞI MESAJI

Hakimler ve Savcılar Kurulu ise İlksen Tüzün’ü öldüren Serkan Tüzün için başsağlığı mesajı paylaştı.

Mesajda, “Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı  Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün'ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadeleri yer aldı.

Daha sonr HSK, kadın cinayeti faili Serkan Tüzün için yayımladığı taziye mesajını tepkiler üzerine kaldırdı.

ADALET BAKANLIĞI DA PERSONELE 'BAŞSAĞLIĞI' MESAJI GÖNDERDİ

Öte yandan Adalet Bakanlığının da personele Serkan Tüzün için "başsağlığı" mesajı gönderdiği öğrenildi. Gazeteci Alican Uludağ, bilgiyi "Adalet Bakanlığı da Serkan Tüzün için personeline ‘başsağlığı’ mesajı geçti, Kahramanmaraş/Göksun’daki cenazeye katılmak isteyenler için bakanlıktan servis kaldırılacağını duyurdu” paylaşımıyla aktardı.

YARGITAY ÜYESİNDEN 'MEKANI CENNET OLSUN' PAYLAŞIMI

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi İsa Çelik de kadın cinayeti faili Serkan Tüzün için taziye mesajı paylaşıp "Allah'tan rahmet" ve "mekanının cennet olmasını" diledi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan, Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği Tüzün’ün kardeşi tarafından yapılan başvurunun ardından cinayet ve intihara ilişkin haberlere dair yayın yasağı kararı aldı. Kararda, soruşturma konusu olaya ilişkin yapılan yayınların soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olabileceği savunuldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da belediyeye ait asfalt şantiyesinde patlama: 2 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri sırtlarını 430. kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...