03 Ekim 2022 13:56

Denizli Ekmek ve Gül: TBMM’de bütçe tartışılırken çocuklarımız unutulmasın!

“Okullarda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek” kampanyası için imza standı açan Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, “TBMM’de bütçe tartışılırken çocuklarımız unutulmasın” dedi.

Fotoğraf: Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu

Paylaş

Ekmek ve Gül'ün öğrenciler için başlattığı “Okullarda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek” kampanyası birçok ilde devam ediyor.  Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, “Okullarda ücretsiz ve sağlıklı yemek” sağlanması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifleri sundu.

Nisan ayında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın devlet ilköğretim okullarında ücretsiz yemek verilmesi için hazırladığı kanun teklifi halen görüşülmeyi bekliyor. Ankara’da Çankaya Belediyesi, Kocaeli’de İzmit Belediyesi, pilot okullarda ücretsiz yemek dağıtımına başladı. Tüm okullarda öğrencilere ücretsiz yemek dağıtımı için kadınların mücadelesi sürüyor.  

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu da imza stantları ile kampanyayı Denizli’de yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 1-8 Ekim tarihleri arası Candoğan Parkı’nda kampanya için imza toplayacak Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, “TBMM’de bütçe tartışılırken çocuklarımız unutulmasın” dedi.

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, açtığı imza stantlarında halkla kampanyayı tartıştırırken, TBMM ve yerel yönetimlere de çağrıda bulunuyor. Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu  yaptığı açıklamada, “Aileler çocuklarına yeterli, sağlıklı hatta asgari beslenme olanaklarını sağlayamıyor. Her 4 çocuktan 1’inin okula aç gittiği ülkede, ağırlaşan yaşam koşulları bu tabloyu daha da ağırlaştırıyor. TBMM’de önümüzdeki haftalarda bütçe görüşmeleri başlayacak. Biz diyoruz ki; TBMM’de bütçe görüşülürken çocuklarımız unutulmasın! Asgari ücret genel ücret haline geldi. Kiralar gerçek enflasyon ücretine göre yükselirken ücretlere resmi enflasyona göre zam geliyor. Çocuklarımız yeterli ve dengeli beslenemiyor. Okul masrafları bir yandan, faturalar bir yandan, çocuklarımızın servis ve yemek ücretleri şartları daha da zorlaştırıyor. Biz okullarda 1 öğün ücretsiz yemek sağlanacak bütçenin olduğunu biliyor, çocuklarımız ve geleceğimiz için meclisin harekete geçmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Denizli/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

OHAL komisyonu iki barış akademisyenin başvurusunu reddetti: Hukuka saldırıda ısrar

SONRAKİ HABER

Liman-İş’ten Liverpool liman işçileriyle dayanışma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...