02 Ekim 2022 22:25
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2022 15:13

Müzisyen Onur Şener istek şarkıyı çalmadığı bahanesiyle öldürüldü, 3 kişi tutuklandı

Ankara'da bir eğlence mekanında istek parçayı çalmadığı bahanesiyle öldürülen Müzisyen Onur Şener'in katillerinden ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olduğu ortaya çıktı.

Onur Şener | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı söylemediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'e saldırdı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 2 katil zanlısının Çalışma Bakanlığında müfettiş olduğu, birinin TAI'de (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) mühendis olduğu ortaya çıktı. Tepkiyle karşılanan cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre dün gece saatlerinde Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında mekana gelen grup, o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den istek parça istedi. Müzisyen Şener ise şarkıyı bilmediğini belirterek çalmadı. Bunun üzerine gruptan üç kişi müzisyenle sözlü olarak tartışmaya başladı, tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Mekan çalışanları ile müşterilerin araya girmesiyle kavga sonlandırıldı.

Eğlence mekanının kapanmasına yakın bir saatte ayrıldıkları öğrenilen grup, bu sırada evine gitmek üzere dışarı çıkan Onur Şener'e saldırdı. 3 kişi ellerindeki cam şişelerle Şener'i darbetti. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

1 çocuk babası olduğu öğrenilen Onur Şener, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verilecek.

KATİL ZANLILARINDAN 3'Ü TUTUKLANDI

Şener’in ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Çalışma Bakanlığında iş müfettişi olan İlker K. (35) ve Ali G. (36), TAI'de mühendis olan Semih S. (36) ile arkadaşları J.E. (36) ve G.G. (36) Ankara Adliyesine sevk edildi.

Ali G. ve Semih S., ilk ifadelerinde, Onur Şener'i İlker K.'nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şener'i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti.

Ali G. Semih S. ve İlker K. "kasten öldürme" suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

HALUK LEVENT: KATİLLERDEN İKİSİ ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA MÜFETTİŞ

Sanatçı Haluk Levent, müzisyen Onur Şen’i öldüren kişilerin kimliklerini ve hangi kamu kuruluşunda çalıştıklarını paylaştı. Haluk Levent, birinin Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin aynı bakanlıkta müfettiş olduğunu, bir diğer kişinin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğunu açıkladı. Levent yaptığı paylaşımda, “Şimdi Ahbaplar bildirdi. Katillerden ikisi Çalışma Bakanlığında müfettiş, bir tanesi TAI da çalışıyor. Daha da şoktayım. Onur’un yüzünü bardaklarla parçalamışlar :(” dedi.

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ: SUÇ KAYITLARI VAR

Gazeteci İrfan Değirmenci de "Onur Şener ortaokul arkadaşım. Sınıfın en parlak öğrencisiydi. Basketbol oynar, gitar çalardı. İmrenirdik ona. Katilleri sanmasın ki bu cinayet örtülür. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım! Şüphelilerden biri Ali Gündüz. Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi. Diğeri Semih Soyalp, TAİ'de elektrik mühendisi, taksirli yaralama suçundan kaydı mevcut. Digeri İlker Karakaş, İstanbul'da Çalısma Bakanlığı'nda müfettiş. İkisi görevi yaptırmamaktan 3 suç kaydı var" paylaşımını yaptı.

SANATÇILARDAN TEPKİ

Müzisyenin katledilmesine meslektaşları da dahil olmak üzere pek çok kişi tarafından tepki yağdı.

Harun Tekin: Engel tanımayan, yasa bilmeyen, cezasızlık örtüsüyle ilkelliklerinin örtülmesine alıştırılmış üç vahşi, istedikleri şarkıyı çalmamasını, yani “onlara karşı gelinmesini” kaldıramayarak müzisyen #Onursener‘i öldürdü.

Gökhan Özoğuz: Canı bebeğiyle sarılmış bir Baba. Bir kaç kendini bilmez sıfatsızın egosuna verdi canını, geleceğini kızının Ne yapsan faydasız, getirir mi bebeğine Babasını? Bu necaset ile yoğurulmuş mikroplar akla gelebilecek en sert sözlerle..."

Demet Sağıroğlu: Yine yeteneksiz cahiller tırnağı dahi edemeyecekleri bir müzisyene kıymışlar. Nur içinde yatsın. Ailesine sonsuz sabır dilerim.

Mert Fırat: Ankara’da bir barda, katiller istedikleri şarkıyı bilmiyor diye Onur Şener’i darp edip öldürmüş! Gecenin sonunda bardan çıkmasını bekleyip pusu kurmuşlar. Ne yazsan ne söylesen boş. Yazıklar olsun bu düzenin geldiği yere. Ailesine sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun…

Sevcan Orhan: Ankara'nın göbeğinde bir barda, magandalar istedikleri şarkıyı okumadı ya da bilmiyor diye (fark etmez) Onur Şener’i darp edip öldürmüş! İşini bitirip bardan çıkmasını beklemiş, pusu kurmuşlar! Bir şarkı yahu, bir şarkı! Bunun için cana kıymışlar! 2 çocuk babası! Hangisine yanalım?

Hayko Cepkin: Beş para etmezlerin, iki kelimeyi yan yana getiremeyenlerin, yalandan başka cümle kuramayanların dünyasında, malesef bir emektarımızı daha kaybettik. Mesleği, müziği, sanatı, manipüle ede ede basitleştirdiniz. Önüne gelen dilediğini söyleyip yapabileceğini sanıyor.

Sevinç Erbulak: Yazacak kelimem yok. Canilerin ceza almayacaklarına, alırlarsa da 3-5 yıla çıkacaklarına eminim. Bu ülke bitti artık. Allah rahmet eylesin, ardında bıraktıklarına dayanma gücü dilerim.

Emre Aydın: Gerçekten çok üzgünüm ne yazılsa ne söylense faydasız! Ailesine sabır diliyorum. 

Soner Arıca: İstediği şarkıyı bilmediği (bilse de söylemek zorunda mı o da ayrı!) için bir insanın hayatına vahşice son vermeyi nasıl bir ruh(lar) yapabilir!!! Bu korkunç suçun cezası aynı korkunçlukta büyük olmalı… Çok üzücü, çok düşündürücü… Ahhh ki ah, çok üzgünüm…

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Emek Partisi (EMEP): "Müzik ve sahne emekçilerinin güvenceli ve insanca çalışma koşulları için ve #OnurŞener'i katledenlerin en ağır cezayı alması için yargı sürecinin takipçisi olacağız" 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay: "Kendini her şeyin, herkesin sahibi sanan bir tür oluştu. Kadının, çocuğun, hayvanın, girdiği mekanın, arabasını koyduğu kaldırım kenarının… Fütursuz, anlayışsız, tahammülsüz, saygısız ve en kötüsü; teklikeli bir tür… Bu tür karşısında o kadar kendi başımızayız ki!"

HDP, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Onur Şener’in ölümü üzerine soru önergesi verdi.

Başaran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede "Ankara'da bir eğlence mekânında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'e saldırmıştır. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına almıştır. Basına yansıyan iddialara göre Onur Şener’in katil zanlılarından Ali G.’nin Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda bürokrat, İlker K’nin aynı bakanlıkta müfettiş olduğu, Semih S.'nin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğunu belirtilmiştir." dedi.

Başaran şu soruları yöneltti:

  • Ankara’da bir eğlence mekanında katledilen Onur Şener isimli müzisyenin katil zanlılarından Ali G.’nin Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda bürokrat, İlker K’nin aynı bakanlıkta müfettiş olduğu, Semih S.'nin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğu iddiası doğru mudur?
  • Daha önce de Elbistan Cezaevi’nde Ahmet Bilge isimli tutukluyu Adalet Bakanlığı çalışanları olduğu iddia edilen bir grup darp etmiştir. Bakanlık çalışanlarının bu tür suçlara karışmasına dair açılmış bir soruşturma var mıdır?
  • Bakanlık çalışanları tarafından işlenen suça dair herhangi bir çalışma yürütülecek midir?  (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul Şehir Tiyatroları 4 yeni oyunla sezonu açıyor

SONRAKİ HABER

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Cenevre'de görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...