22 Nisan 2011 12:07

Kürtleri suçladı, liselilere illegal örgüt dedi

Seçim startını Bayburt'ta veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde yaşanan olaylara ilişkin hesap vermek yerine BDP'ye sataştı, adaylarının seçime girme hakkının gaspedilmesine tepki gösterenleri suçladı.Veto edilen milletvekili adaylarına sahip çıkan gazete ve televizyonları eleştirmeyi de ihmal etmeyen Erdoğan, &ldqu

Kürtleri suçladı, liselilere illegal örgüt dedi
Paylaş

Veto edilen milletvekili adaylarına sahip çıkan gazete ve televizyonları eleştirmeyi de ihmal etmeyen Erdoğan, “Şu an veto edilenlerin yanında olan medya zamanında ‘Erdoğan muhtar bile olamaz’ diye yazdı” dedi. Erdoğan, şifre skandalına karşı eylem yapan gençleri de illegal örgüt üyesi olmakla da suçladı.

Konuşmasında halka yine 2023’ü beklemeleri telkininde bulunan Başbakan, “12 Haziran’da ‘Vira bismillah’ diyoruz. 2023’te Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız” dedi. Türkiye’yi dünyanın 17. büyük ekonomisi haline getirdikleri sözünü burada da tekrarlayan Erdoğan, “Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara yükselteceğiz” dedi.

Konuşmasında Bahçeli’ye de yüklenen Erdoğan, “Sayın Bahçeli duydum ki bir meydan okuma yapmış. Taksim’den 1000 bozkurtla Kasımpaşa’ya kadar kovalayacakmış beni. Sen bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Ben eşref-i mahluk olan insanla dolaşıyorum” dedi. Bahçeli’nin Türk’ün Çerkezle, Gürcüyle, Kürtle kardeş olmasından rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, “Bunun kitabında kardeşlik yok. Bakıyorsun bozkurtlarıyla kovalayacak. Ben meydandayım. Hodri meydan” dedi. Erdoğan YGS’deki şifre skandalını protesto eden gençleri de hedefine alırken “Şimdi de Ankara’da sokağa dökülen radikal sol örgütlerle aynı söyleme geliyor. Ancak MHP lideri istiyorsa gitsin Taksim’e illegal örgütlerle kolkola, diğerleri gibi yürüsün” şeklinde konuştu.

YSK kararından sonra yaşananlara ilişkin de ilk kez konuşan Erdoğan, yaşananların hesabını vermek bir yana BDP’yi ve Kürtleri suçladı. “BDP bunları istismar ediyor” diyen Erdoğan, “Bu ülkede yasalar var. Miting mi yapmak istiyorsun, yürüyüş mü yapmak istiyorsun, git yap. Kalkıp insanları rahatsız etme. Halkın otobüsleri yakıp yıkma. Siz bunları yapıyorsunuz. Bunun neresi demokrasi? Sen seçim propagandası yapacaksın diye dağlarda gençler ölüyor. Soruyorum sizlere bunu yapanlar vicdansız değil mi?​” dedi. Erdoğan kendisiyle özdeşleşmiş olan ‘mağduriyet üzerinden politika yapıyor’ tespitini ise bu kez BDP için yaptı ve “BDP her zaman mahrumiyet üzerinden kendisine çıkar sağlamanın peşine düşmüştür” dedi. (BAYBURT)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır KCK davası izlenimleri

SONRAKİ HABER

‘Çok isimli’ operasyonun sorumluları yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...