22 Ocak 2013 14:41

Öğretmenler cepheye!

AKP Hükümeti’nin Suriye politikası, patriotların Türkiye’ye gelmesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerekirse Suriye’yi işgal edebileceklerini açıklaması... Türkiye’nin adım adım savaşa sürüklendiği yorumlarına neden olan bu girişimlere devlet kurumları da hazırlanıyor.Milli Savun

Öğretmenler cepheye!
Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Milli Eğitim Bakanlığından okullarda görev yapan emekçilerin seferberlik bilgilerini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı il milli eğitim müdürlüklerine, il müdürlükleri ise okullara yazı göndererek okullarda görev yapanların seferberlik bilgilerinin kendilerine gönderilmesini istedi. Daha önce sağlık kurumlarında çalışan emekçilerin seferberlik bilgiler istenmiş gazetemiz konuyu manşet olarak duyurmuştu.

MSB  İSTEDİ, MEB UYGULADI

MSB, Milli Eğitim Bakanlığı’na okullarda görev yapan emekçilerin seferberlik bilgilerinin bir an önce bildirilmesi için bir yazı gönderdi. Bu yazı üzerine harekete geçen bakanlık, 28 Aralık 2012’de, il milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak, ‘2013 yılı için yedeklik yoklaması, sefer görev emri ve erleteleme işlemlerinin’ mevzuata uygun olarak kendilerine bildirilmesini istedi.

OKULLARA ULAŞTI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Ocak’ta tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, ilçelerdeki tüm resmi okullarda görev yapan tüm kadrolu öğretmen, idareci de dahil tüm erkek personel içersinden sefer görev emri olanların kendilerine bildirilmesi istendi.

Milli Eğitim Müdürü Muammmer Yıldız tarafından gönderilen yazıda, cevabın 1 ay içinde bildirilmesi de istendi. İlçe milli eğitim müdürlüklerinin okullara ulaştırdığı yazılar, şu an idareler tarafından işleme konuldu. Çekmeköy ve Bahçelievler’de görev yapan eğitimciler, seferberlik bilgilerinin istendiğini doğruladı.


DAHA ÖNCE YAPILMADI

Ulaştığımız yetkililer Milli Eğitim Bakanlığının daha önce böyle bir uygulama yapmadığını belirtti. Önceki yıllarda okullardan, görev yapan personelin askerlik durumlarıyla ilgili bilgilerin istendiğini belirten yetkililer, seferberlik bilgilerinin ilk defa istendiğine dikkat çekti.


SAVAŞ HALİNDE UYGULANIYOR

Milli savunma Bakanlığının sayfasında seferbirlik emri şu şekilde tanımlanıyor: “Sefer görev emri, sefer görevi verilen yedek personelin seferberlik ve savaş halinde nereye gideceğini, ne kadar zaman içinde birliğine katılacağını ve katılacağı birliğin kapalı adını bildiren ve kendilerine barışta verilen bir belgedir. yedek personele; sınıf, rütbe, branş ve ihtisas kod numarası esas alınarak muvazzaflık döneminde yetiştirildiği görevlere uygun sefer görevi verilir.”


'SAVAŞ POLİTİKASINDAN BAĞIMSIZ DEĞİL'

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık, Çekmeköy Milli Eğitim Müdrülüğü’nün kendi bölgelerinde olan okullara bu yazıları gönderdiği bilgisini verdi. Bu uygulamanın rutin bir uygulama olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Çalık, uygulamanın bölgedeki savaş politikalarından bağımsız değerlendirilemeyeceğine söyledi. Tüm kurumların savaşa göre yeniden dizayn edilmek istendiğine dikkat çeken Çalık, Eğitim Sen olarak, savaş politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini, bu konuyla ilgili olarak da neler yapabileceklerini araştırdıklarını ifade etti.


SAĞLIKÇILARA DA SEFERBERLİK FORMU GÖNDERİLMİŞTİ

Seferberlik hazırlığı olarak nitelenen bu tarz formlar daha önce de sağlıkçılara gönderilmiş ve gazetemizde de 09.14.2012’de haber olmuştu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, Ana Bilim Dalı Başkanlıklarına 9 Ağustos 2012 tarih ve 23613 sayılı bir yazı göndermiş “Seferberlik ve Savaş Halinde Uygulanacak İnsan Gücü Planlaması Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince hazırlanan formun doldurulması istenmişti. Yazıda ‘ilişikteki’ isimlerin formu doldurması ve [email protected] adresine gönderilmesi talep edilmişti.

Formda, çalışanın sefer görev emri alıp almadığı, görevin ertelenmesini talep edip etmeyeceği, sivil savunma mükellefiyetinin olup olmadığı ve engel durumu sorulmuş, dekanlıklarca ana bilim dalı başkanlıklarına gönderilen form, ana bilim dalı başkanları tarafından da tepkiyle karşılanmıştı. Böylece formlar bazı bölümlerde doldurulmadan geri gönderilmişti.

Formu alanlardan biri olan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, sağlık çalışanlarına böyle bir form doldurulmasının Suriye ile gerilen ilişkilere bağlı olduğunu söylemiş, benzer bir durumun ‘91 Körfez Savaşı sırasında da yaşandığını belirtmişti. Savaş dönemlerinde sağlık personelinin askerlerle birlikte cepheye gönderilmesinin söz konusu olduğunu ifade etmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suikast olmasa yeni bir görüşme gerçekleşebilirdi

SONRAKİ HABER

GSÜ'de hasar gün ışığıyla ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...