22 Nisan 2011 11:50

Hakkarili Gazeteciler: Polis tehdidini kınıyoruz

HAKKARİ Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) veto kararına karşı protestoları izleyen gazetecilerin polisin tehditleriyle karşılaşmasını kınadı. Protestolar sırasında polis gazetecileri silahlarla tehdit etmişti. Hakkari Haber TV’nin haberine göre, HGC Başkanı Engin Önal yaptığı açıklamada, gazetecinin tüm bilgi kay

Hakkarili Gazeteciler:  Polis tehdidini kınıyoruz
Paylaş

HAKKARİ Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) veto kararına karşı protestoları izleyen gazetecilerin polisin tehditleriyle karşılaşmasını kınadı. Protestolar sırasında polis gazetecileri silahlarla tehdit etmişti. Hakkari Haber TV’nin haberine göre, HGC Başkanı Engin Önal yaptığı açıklamada, gazetecinin tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahip olduğunu ifade etti.

KÖTÜ MUAMELE SON BULSUN

Hakkari sınırları dahilinde görev yapan gazetecilere, görevleri başında kolluk görevlilerinin müdahalesinin kabul edilemeyeceğini belirten Önal, “Daha önemlisi gazeteci arkadaşlarımıza silah doğrultulması ve sözlü hakaret asla kabul edilmez. Anayasamızda, ulusal Basın Temsilcileri ve Yerel gazete muhabirlerinin haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini açıkça belirtilmiştir. Görevleri kamuoyunu bilgilendirme olan gazetecilere yapılan fiili saldırıyı basın özgürlüğüne yapılmış saldırı olarak algılıyoruz. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. Önal, çirkin ve hoş görülmesi mümkün olmayan saldırılara, maruz kalan gazetecilere yapılanların sona ermesini istediklerini dile getirdi.

‘BUNU YAPAN POLİSLERİ AFFETMEYECEĞİZ’

Hakkari News sitesinin haberine göre de dün tehdit edilen gazeteciler bugün Hakkari Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti. Türker konuyla ilgileneceğini söyledi ve ekledi: “Daha önce de bazı polisler hakkında bana bu tür şikayetler geldi. Ancak elimde her hangi bir kanıt olmadığı için bir şey yapamadık. Sizlerin verdiği bu görüntüler üzerine ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu yapan polisleri de asla affetmeyeceğiz. Verdiğiniz kanıtlarla idari işlem de başlatabiliriz.” (BIA)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer cehalet

SONRAKİ HABER

‘Kronik hastalıklarıyla baş edemeyen bir ülkede halkın sağlığı nasıl düzelir?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...