22 Eylül 2022 14:39
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2022 11:30

Emek ve Özgürlük İttifakı yol haritasını yarın açıklayacak

Emek ve Özgürlük İttifakı, yarın (24 Eylül Cumartesi) İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kuruluşunu ilan ederek yol haritasını açıklayacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek ve Özgürlük İttifakının yarın (24 Eylül Cumartesi) açıklayacağı 4 sayfalık deklarasyonda, 6 parti ve örgüt ortak mücadele başlıklarını kamuoyuyla paylaşacak. Emekçilerin Cumhur ve Millet İttifakına mahkum olmadığı vurgulanacak olan halk buluşmasında, ülkenin en temel sorunlarına önemli mesajlar ve çözüm önerileri sunulacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenleyeceği halk buluşmasında yol haritasını açıklayacak. HDP, Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisinin (EHP) bir araya geldiği ittifakın hangi konularda ortak mücadele vereceğine ilişkin 4 sayfalık bir deklarasyon kamuoyuyla paylaşılacak.

GENİŞ ÇAĞRI YAPILDI

Kongre merkezine yapılacak yürüyüşün ardından saat 15.30’da başlayacak olan buluşmada ortak mücadele deklarasyonunun okunmasının yanı sıra partilerin genel başkanları da konuşma yapacak. Günlerdir buluşmaya yönelik hazırlıklarını artıran ittifak bileşenleri; sendikalar, meslek odaları, inanç örgütleri, yöre dernekleri ve birçok demokratik kitle örgütünü ziyaret ederek programa davet etti. Şu ana kadar 1000 kişilik davetiyenin verildiği belirtiliyor.

Ayrıca direnişteki işçiler, Barış Anneleri, kadın, ekoloji, çocuk hakları örgütlerine davetiye gönderilirken, ittifakın halk buluşmasını yakından takip etmesi için 300’e yakın gazeteci, hukukçu ve kanaat önderi de ziyaret edildi. Halk buluşmasına katılım için ilçelerden kalkacak onlarca otobüs ayarlandı.

Bugüne kadar çeşitli ortak eylem ve etkinlikler düzenleyen, ortak mücadele başlıklarını belirleme ve ittifakın büyümesi yönünde çalışmalar yapan 6 parti ve örgütün deklarasyonunda Türkiye’de yaşanan hemen her soruna değinilerek taleplerin ortaya konduğu belirtiliyor. Halk için ekonomiden, rejim tartışmalarına, dış politikaya, Kürt sorununun demokratik çözümüne, demokratik hak ve özgürlüklere, laikliğe, inanç gruplarına, kadınların , gençlerin, taleplerine kadar ülkenin en temel sorunlarına ilişkin önemli vurgular ve çözüm önerilerinin ortaya konması bekleniyor.

4 ÖNEMLİ BAŞLIKTA DEKLARASYON NE DİYOR?

Ancak deklarasyonun ekonomi, rejim, laiklik ve dış politika gibi en temel sorunlardaki vurguları merakla bekleniyor. Emek ve Özgürlük İttifakı 24 Eylül’de açıklayacağı deklarasyonda, ekonomideki sorunların yönetim biçimiyle değil sisteme ilişkin radikal değişimlerle çözülebileceğini ortaya koyacak. Düşük ücretlere rağmen emekçilerin vergi yükü altında ezilmemesini ve sermaye sınıfına servet vergisi getirilmesini isteyecek. İktidar ve muhalefet bloklarının rejim tartışmasına karşı halkın doğrudan yönetime katılım mekanizmalarının geliştirilmesini hedefleyen ittifak, emekçilerin çalışma ve yaşam alanlarında kuracağı meclislerle ülke yönetiminde doğrudan söz sahibi olmasını talep edecek.

Bugüne kadar tam anlamıyla uygulanmayan laiklik için mücadeleyi ortak mücadele kararları altına alan deklarasyonda, Türkiye’nin Suriye, Ermenistan, Ukrayna başta olmak üzere dış politikada emperyalistlerle iş birliği politikalarına son vermesini isteyecek. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay gelir vergisinde düzenleme istedi

SONRAKİ HABER

İranlı kadınlar Köln’de eylem yaptı: Saçımızın telinden korkuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...