22 Nisan 2011 11:41

Bölge Emek Gençliği'nden mücadele çağrısı

Bölge Emek Gençliği, YSK’nın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun 12 milletvekili adayının, adaylık başvurusunu geri çevirmesi sonucunda bölgede yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yaparak polis baskısını kınadı.Yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “YSK’nın veto kararı, Kürt halkı

Bölge Emek Gençliği'nden mücadele çağrısı
Paylaş

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “YSK’nın veto kararı, Kürt halkının ve bütün emekçilerin siyaset yapma, seçme-seçilme hakkını ortadan kaldıran bir karar olduğunu göstermiştir. Sokaklara dökülen binlerce Emek, Demokrasi ve Özgürlük savunucusu kararın siyasi olduğunu ve seçme haklarının ellerinden alınmamasına karşın siyasi iradelerini ortaya koymuş ve adalet istemişlerdir. Bunların sonucunda ise acı bir Türkiye gerçeği gözler önüne serilmiştir.

Kürt halkına, Emek, Demokrasi ve Özgürlük savunucularına baskının, şiddetin arttığı ve yaşananların tam olarak bir trajedi olduğu açıkça görülmektedir. Seçme hakkı ve siyasi iradesini isteyen halka polis yine vahşi bir şekilde saldırmış, demokratik taleplerin dile getirildiği, demokratik çözüm çadırlarını kaldırmış, onlarca yaralının yanı sıra YSK kararını protesto eden 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Oruç, polis kurşunu ile hayatını kaybetmiştir. Bugün YSK’nın veto kararından geri adım atmış olması ise sokaklara dökülen binlerce insanın verdiği mücadelenin bir sonucu olarak karşımızda durmaktadır. Yaşanan onca olayın ardından verilen bu karar YSK’nın siyasi bir karar aldığını kanıtlamıştır. Yaşanan olaylar sırasında Diyarbakır AKP il örgütünün polisler tarafından bir karakol gibi kullanılması ve AKP’nin yaşananlar karşısında tepkisiz kalması ise kararın arkasında AKP hükümetinin olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.

YGS’de ortaya çıkan şifre skandalının ardından bunalıma girerek kendini asan 19 yaşındaki İsmail Paslanmaz, YSK’nın veto kararını protesto ederken polis kurşunu ile hayatını kaybeden İbrahim Oruç bugün Türkiye gençliğine öngörülen tabloyu göstermektedir. 

Hükümet ve kolluk güçleri halk üzerindeki baskısına derhal son vermelidir. Kürt halkının seçme hakkına müdahale ve siyasi iradesini yok sayma yerine yıllardır uzatılan barış eli karşılıksız bırakılmamalıdır.

Bölge Emek Gençliği olarak, yaşanan olaylarda hayatını kaybeden İbrahim Oruç ve İsmail Paslanmaz’ın yakınlarına başsağlığı diliyor, hükümeti ve polis baskısını kınıyoruz. Türkiye gençliğini ise hapsoldukları bunalım ve baskı tablosundan kurtulmak için Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğunda mücadeleye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Topkapı'da 1 Mayıs çalışmaları hızlandı

SONRAKİ HABER

Nükleer cehalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...