14 Eylül 2022 23:30

Erdoğan, Özbekistan ve ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı zirvesi için yarın Özbekistan'a, ardından da BM 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidecek.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesine katılmak üzere Özbekistan'a, ardından da Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in daveti üzerine Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesine Özel Konuk olarak katılmak üzere, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Semerkant'a gidecek. Türkiye'nin "Diyalog Ortağı" olduğu 2012 yılından bu yana, Türkiye'den zirve toplantılarına Cumhurbaşkanı düzeyinde katılım ilk kez gerçekleşecek. Erdoğan'ın 16 Eylül'de düzenlenecek zirvede konuşma yapması bekleniyor.

Erdoğan, ardından New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77'nci Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için hareket edecek, 17-22 Eylül tarihlerinde ABD'de olacak.

Erdoğan'ın "İç İçe Geçmiş Sınamalara Dönüştürücü Çözümler İçin Dönüm Noktası" başlığıyla gerçekleştirilecek 77'nci Genel Kurul'un ilk gününde konuşacağı, Genel Sekreter António Guterres'le görüşeceği ve devlet ve hükümet başkanıyla ikili temaslarda bulunacağı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selin Gürel ve Janet Barış, Altın Küre’nin uluslararası jürisinde yer alacak

SONRAKİ HABER

Murat Kurum'dan "sosyal konut" açıklaması: Asgari ücretli borçla, ek mesai ve kazançla bedeli karşılayabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...