13 Eylül 2022 20:42

Kremlin: Erdoğan ve Putin görüşmesinin önemli bir kısmı ekonomik konulara ayrılacak

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, "Erdoğan ve Putin'in görüşmesinin önemli bir kısmı Soçi’de varılan anlaşmaların devamı olarak ekonomik konulara ayrılacak” dedi.

Vladimir Putin (sağda), Tayyip Erdoğan (solda) | Fotoğraf: Mustafa Kamacı / DHA

Paylaş

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi kapsamında yapacakları görüşmeye dair açıklamasında "Semerkant’taki görüşmenin önemli bir kısmı Soçi’de varılan anlaşmaların devamı olarak ekonomik konulara ayrılacak” dedi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Putin’in 15-16 Eylül'de düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirve Toplantısı için Özbekistan'ın Semerkant şehrine gerçekleştireceği ziyarete ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Uşakov, "Liderler telefon dahil sürekli diyalog halindeler. Müzakere edilen, Türkiye’nin tahıl gibi son derece olumlu rol oynadığı çok sayıda konu var. Erdoğan ve Putin görüşmesinde çok sayıda konu istişare edilecek. Semerkant’taki görüşmenin önemli bir kısmı Soçi’de varılan anlaşmaların devamı olarak ekonomik konulara ayrılacak” diye konuştu.

"ÇİN, RUSYA'NIN NEDENLERİNİ ANLIYOR"

Zirve kapsamında Putin’le Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında da bir görüşme yapılacağını belirten Uşakov, "Çin’in Ukrayna konusundaki yaklaşımı dengeli, Rusya’nın özel askeri operasyonu başlatma konusundaki mecburiyetinin nedenlerini anlıyor. Doğal olarak, liderler, ikili stratejik ortaklık içindeki eşi benzeri görülmemiş düzeydeki güvene ilişkin olumlu bir değerlendirme yapacaklardır." dedi.

Rusya ile Hindistan arasındaki ilişkilerin de geliştiğini söyleyen Uşakov, "Ticaretimiz bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 arttı” ifadesini kullandı.

Uşakov, Putin’in zirve kapsamında, Hindistan, Kırgızistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Pakistan liderleriyle de görüşeceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, tutuklu gazeteci sayısını "Kamuoyunu ilgilendirmeyen bilgi" diyerek vermedi!

SONRAKİ HABER

ÇED Raporunun süresi geçmiş, üretim izni yok, çevre düzeni planına aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...