13 Eylül 2022 19:40
Son Güncellenme Tarihi: 13 Eylül 2022 20:51

Sahil Güvenlik: Marmaris açıklarında 6 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı, 5 göçmen aranıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre Marmaris Kızılburun açıklarında, 73 göçmenin kurtarıldığı, 6 göçmenin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'da Kızılburun açıklarında, 73 göçmenin kurtarıldığı, 6 göçmenin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yaşamını yitirenler arasında ikisi bebek, üç çocuk ve bir kadının olduğu, 5 göçmenin kayıp olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada "13 Eylül 2022 tarihinde saat 00.10’da, Marmaris Kızılburun açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından ölüme terk edilen 73 düzensiz göçmen kurtarılmış, 6 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın saat 00.10’da Kızılburun açıklarında bir grup göçmenin olduğu bilgisini aldığı, bölgeye giden iki Sahil Güvenlik botunun 3 salın içerisindeki 66 göçmeni kurtardığı, göçmenlerden edinilen bilgiye göre toplam 4 can salı olduğu ve Yunanistan tarafından geri itildiklerini belirttikleri kaydedildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin arama kurtarma çalışması sonrası yarı batık durumda olan ve can salına tutunan 7 göçmenin daha kurtarıldığı ve sal yakınlarında 2 bebek, 3 çocuk ve 1 yetişkin kadının cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. 

KAYIP 2 BEBEK VE 3 YETİŞKİN İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Yarı batık durumda bulunan can salından kurtarılan göçmenlerin, can salında toplam 18 kişi olduklarını belirtmeleri üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 2 bebek ile 3 yetişkin erkek göçmenin aranması için çalışma başlatıldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın açıklamasına göre göçmenler, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından Türkiye karasularına geriye itildiklerini söyledi. Açıklamada "Düzensiz göçmenler ile yapılan ayrıntılı mülakatta, göçmenlerin  İtalya'ya gitmek üzere 10 Eylül'de 15 metre boyunda ahşap bir tekne ile Tripoli/Lübnan'dan yola çıktıkları, 12 Eylül'de Rodos açıklarında yakıtlarının bitmesi üzerine Yunan Güvenlik Güçlerinden yardım talep ettikleri, bölgeye gelen Yunanistan Sahil Güvenlik botuna bindirilerek değerli eşyaları alındıktan sonra Türk karasularına yakın bir noktada  toplam 4 adet can salına bindirildikleri ve sürüklenmeye terk edildikleri bilgisi alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyazıt’tan Saraçhane’ye mücadele büyüyor!

SONRAKİ HABER

Gezi'de şiddete maruz kalan Gazeteci Biçici’nin davasında polis hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa