16 Şubat 2011 22:30

Beyoğlu halkı ‘Koruma Planı’na itiraz etti

BEYOĞLU Semt Dernekleri Platformu, ilçenin tarihi dokusunu tahrip edeceği gerekçesiyle, belediye tarafından hazırlanan “Beyoğlu Koruma Planları”na itiraz etti.Belediye tarafından hazırlanan “Beyoğlu Koruma Planları”na karşı Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu eylem yaptı. Tünel Meydanı’nda bir araya gelen platform üyeleri &ld

Beyoğlu halkı ‘Koruma Planı’na itiraz etti
Paylaş

BEYOĞLU Semt Dernekleri Platformu, ilçenin tarihi dokusunu tahrip edeceği gerekçesiyle, belediye tarafından hazırlanan “Beyoğlu Koruma Planları”na itiraz etti.
Belediye tarafından hazırlanan “Beyoğlu Koruma Planları”na karşı Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu eylem yaptı. Tünel Meydanı’nda bir araya gelen platform üyeleri “Cihangir Konut alanıdır” pankartı ve “Tarihime dokunma”, “Bu planda biz yokuz” dövizleri taşıyarak Beyoğlu Belediyesi önüne yürüdü.
Platform adına konuşan Cem Tüzün, Beyoğlu ilçesindeki bölgenin, taşıdığı tarihi ve kültürel değerler nedeniyle 1993 yılında Kentsel SİT alanı ilan edildiğini hatırlattı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlanan imar planlarının, tarihi alanı tahrip edeceğini belirten Tüzün, itiraz dilekçelerini belediyeye sunmak için toplandıklarını belirtti. Tüzün, halkın görüşünün sorulamadığı Beyoğlu’nun tam 17 yıldır ihtiyacı olan planın 14 Ocak 2011 tarihinde askıya çıktığını belirtti. Tüzün, “Ancak bu plan Beyoğlu halkının beklenti ve ihtiyacını karşılamıyor, yaşam kalitesinin gelişmesine, tarihi ve kültür mirasının korunmasına, kamusal alanların halkın kullanımına açılmasına hizmet etmiyor. Kültürel ve sosyal sorunların çözümü, istihdam koşulları, çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar için hiç bir vizyonu yok” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de soba faciası!

SONRAKİ HABER

Arap baharı Mübarek olsun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...