07 Eylül 2022 14:32

Körfez ülkeleri, içeriklerinin "İslami değerlerle çeliştiği" gerekçesiyle Netflix'i uyardı

Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, yayınladığı yapımlar arasında "İslami değerlerle çelişen içerikler" olduğu gerekçesiyle Netflix'e uyarı açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Suudi Arabistan ve Türkiye'den sonra Körfez ülkeleri de Netflix'i "değerler" konusunda uyardı

Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Netflix'in "İslami değerlerle çelişen içerik yayınladığını" ve bu yayınlara devam etmesi halinde yasal işlem başlatacaklarını bildirdi. Daha önce Suudi Arabistan ve Türkiye de benzer şekilde Netflix'e uyarıda bulunmuştu.

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) tarafından ortaklaşa yayınlanan bildiride, Netflix'te yer alan bazı içeriklerin "İslami ve toplumsal değerlerle çeliştiği" öne sürüldü. Açıklamada, "Çocuklara yönelik içerikler de dahil olmak üzere bu içeriğin kaldırılması için platformla iletişime geçildi. Platformun yönergelere uygunluğunu takip edecek ve ihlale neden olan içeriğin yayınlanmaya devam etmesi durumunda gerekli yasal tedbirler alınacaktır” denildi.

Netflix'ten ise bu açıklamaya henüz bir yanıt verilmedi.

Körfez ülkeleri, daha önce de filmlerdeki LGBT ile ilgili içeriklere dair ABD'li film dağıtımcılarıyla sorun yaşamıştı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haziran ayında Disney'in animasyon filmi Lightyear'ı yasaklamıştı. Suudi Arabistan ise nisan ayında Disney'de yayınlanan Doctor Strange in the Multiverse of Madness adlı yapımdaki "LGBT referanslarını" kesmesini istemişti. Disney ise bu talebe olumsuz yanıt verdi ve film Suudi Arabistan'da gösterilmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sürgünlere karşı yola çıkan HABER-SEN üyeleri Diyarbakır'a ulaştı

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen Denizli Şubesi: Sorunlarımızın çözümü örgütlü mücadeleden geçer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa