03 Eylül 2022 04:09

Limak 7.7 milyar liralık ihalenin 5.8 milyarını pazarlıkla aldı

CHP'li Murat Emir, Limak’ın toplamda 7,7 milyar TL maliyetli ihalelerin 5,8 milyar TL’lik bölümünün, “İhaleyi istenilene verme aracı” olan pazarlık yöntemiyle aldığını açıkladı.

Murat Emir | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kübra KIRIMLI
Ankara

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kolin İnşaat şirketinin aldığı ihaleleri açıklamasının ardından bu kez Limak İnşaat şirketinin aldığı ihaleleri kamuoyuna açıkladı. Limak’ın toplamda 7.7 milyar TL maliyetli ihalelerin 5.8 milyar TL’lik bölümünün, “İhaleyi istenilene verme aracı” olan pazarlık yöntemiyle aldığını duyuran Emir, “Veriler, kamu kaynaklarının müteahhitlere ölçüsüzce verildiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Kamuoyunun “Beşli çete” olarak yakından tanıdığı firmalardan biri olan Limak İnşaat’ın 12 yılda aldığı ihalelere dair açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Limak İnşaat’ın yüklenicisi olduğu 25 kamu ihalesinden 20’sini tek başına üstlendiğini, beş ihalede de iş ortaklığına gittiğini kamuoyuna duyurdu.

2011-2022 yıllarını kapsayan 12 yıllık süreçte Limak’ın toplamda 7.7 milyar TL maliyetli ihalelerin 5.8 milyar TL’lik bölümünü, pazarlık yöntemiyle aldığını duyuran CHP’li Emir, sonuçlanan 25 ihaleden 14’ünün “İhaleyi istenilene verme aracı” olarak pazarlık yöntemi ile, sekiz ihalenin açık, üç ihalenin ise “Belli istekliler arasında” gerçekleştiğini açıkladı.

SADECE DSİ’DEN BEŞ İHALE

Pazarlık yöntemiyle gerçekleşen 14 ihaleye dair veriler açıklayan Emir, “Pazarlık yöntemi kullanan Limak, 14 ihaleyi tek başına üstlenmiş. İhalelerin en maliyetlileri ise Devlet Su İşleri’nden alınmış. Kayıtları incelediğimizde, Limak’ın DSİ’den toplam maliyeti 3 milyar TL’ye yakın beş ihale aldığını görüyoruz.” dedi.

Diyarbakır’a inşa edilen bin yataklı şehir hastanesinin üstelenicisinin de 1 milyar TL ile Limak’a verildiğini duyuran Emir, “Veriler, kamu kaynaklarının müteahhitlere ölçüsüzce verildiğini ortaya koyuyor” yorumunda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Dinçer Demirkent: Yolsuzluk artık rejimin karakteri

SONRAKİ HABER

MHP’nin sosyal medya çağrısı anlaşmazlık iddialarını gündeme getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...