29 Ağustos 2022 23:00

CAS Konservatuvar giriş sınavı başvuruları açıldı 

Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) konservatuvar giriş sınavı başvurularını açtı.

Fotoğraf: Cihangir Atölye Sahnesi

Paylaş

Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) pandemiden dolayı ertelediği konservatuvar giriş sınavı başvurularını açtı. 24 Eylül akşamına kadar Cihangir Atölye Sahnesi web sitesindeki formu doldurarak sınav başvuru yapılabilir. Başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmak ve 30 yaşını geçmemek gerekiyor.  CAS Konservatuvar 3 yıllık bir oyunculuk eğitimini kapsıyor ve tam burslu. Öğrenciler kayıt ya da eğitim sürecince herhangi bir ücret ödemiyor. Dersler haftada üç gün, 10.00-18.15 arası. Diğer günler çalışma günleri olarak kullanılıyor. 

Cihangir Atölye Sahnesi kurucuları Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner “Daha önce çok yetenekli ve çalışkan olup ekonomik nedenlerle istedikleri eğitimi alamayan birçok öğrenciye tanıklık ettiklerini ve bu nedenle eğitimle yetenek arasına mali bir engelin girmemesi gerektiğini” düşündüklerini ve mesleğe tutkuyla bağlı oyuncu adaylarını beklediklerini belirtiyorlar.  

Ayrıntılı bilgi için www.cihangiratolyesahnesi.com adresine bakabilir. 

CAS KONSERVATUVAR HAKKINDA

Cihangir Atölye Sahnesi Konservatuvarı Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından 2017 yılında kuruldu. Oyunculuk eğitimini profesyonel düzeyde, doğru bir bakış açısıyla ve mesleki teknik becerilerle birlikte vermeyi amaç edinen CAS Konservatuvar’da eğitim 3 yıl sürüyor. Eğitime hak kazanmak için 3 aşamalı (Sahne sınavı, Genel Kültür Yazılı Sınavı, Sahne Sınavı, Müzik-Kulak-Ritm-Dans-Doğaçlama Sınavı, Sahne Sınavı) bir sınavı başarıyla tamamlamak zorunda olan konservatuvar öğrencileri 3 yıl boyunca haftada üç gün 10.00- 18.15 saatleri arasında 11 eğitmenden ders alıyorlar. 

Dersler, ana meslek dersleri (Oyunculuk, Sahne Bilgisi, Sahne Çalışmaları, Doğaçlama, Soyutlama) ve destek derslerinden (Müzik, Dans, Diksiyon, Tiyatro Tarihi ve Düşüncesi, Metin İnceleme) oluşuyor.  Haftanın diğer günleri ise etüt günleri olarak kullanılıyor ve öğrenciler saat sınırı olmaksızın çalışabiliyorlar. Sonuç olarak konservatuvar öğrencileri 7/24 okulu kullanabiliyorlar ve eğitmenleriyle ders ya da çalışma dışı saatlerde sohbet edebiliyorlar; bir başka deyişle derse devam edebiliyorlar. 

Cihangir Atölye Sahnesi Konservatuvarı tamamen ücretsiz bir eğitim sunmakta. Kayıt aşamasında ya da eğitim süresince hiçbir şekilde hiçbir öğrenciden herhangi bir ücret talep edilmiyor. CAS her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner eğitimde fırsat eşitliğine önem vermekte ve yetenekle eğitimin arasına ekonomik bir boyutun girmemesi için yıllardır çalışmaktadırlar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun

SONRAKİ HABER

Kemal Kurkut futbol turnuvasının Kocaeli finali yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...