22 Nisan 2011 10:29

Şiddetin gölgesinde valilik seçimi

NİJERYA’da devlet başkanlığı seçimleri sonrası çıkan ve beş gün süren şiddet olayları sonrası çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu kuzeyde şehirler yerle bir olmuş durumda.Bölgede 200’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtilse de görgü tanıkları bu sayının sadece bir kasabaya ai

Şiddetin gölgesinde valilik seçimi
Paylaş

NİJERYA’da devlet başkanlığı seçimleri sonrası çıkan ve beş gün süren şiddet olayları sonrası çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu kuzeyde şehirler yerle bir olmuş durumda.

Bölgede 200’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtilse de görgü tanıkları bu sayının sadece bir kasabaya ait olduğunu iddia ediyor.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ise televizyonda yaptığı konuşmada yaşanan olaylara rağmen gelecek hafta valilik seçimlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

MİSİLLEME ENDİŞESİ

Bağımsız Seçim Komisyonu ise olaylarının çıktığı Kaduna ve Bauçi eyaletlerinde seçimin yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Nijeryalı yetkililer, misilleme yapılması endişesi ile Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısını açıklamıyor. Yaşananlar yüzünden 60 bin kişinin evlerinden olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Felaketin bütçesi 33 milyar avro

SONRAKİ HABER

El-Kaide’nin Kafkasya temsilcisi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...