19 Şubat 2011 00:11

Belde AŞ kendini yazılı açıklamayla savundu

ÇANKAYA Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde AŞ, Sosyal-İş Sendikasına üye işçilerin bir buçuk yıldır TİS hakkından yararlanmamasına neden olan yetki davasını savundu. İşçilerin hak kaybına uğramadığını iddia eden şirket, sorunun sendikanın “gücünü zayıflatabilecek hukuki bir durumun ortaya çıkması

Belde AŞ kendini yazılı  açıklamayla savundu
Paylaş

ÇANKAYA Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde AŞ, Sosyal-İş Sendikasına üye işçilerin bir buçuk yıldır TİS hakkından yararlanmamasına neden olan yetki davasını savundu. İşçilerin hak kaybına uğramadığını iddia eden şirket, sorunun sendikanın “gücünü zayıflatabilecek hukuki bir durumun ortaya çıkmasından kaygılanmasından” kaynaklandığını ileri sürdü.
Belde AŞ tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şirketin “Kamu hizmetlerinin kamu çıkarları temelinde ve örgütlü-güvenceli kamu personeli eliyle gerçekleştirilmesi” yaklaşımı ekseninde hareket ettiği ifade edildi. 700’e yakın işçinin taşeron uygulamalarına son vermek amacıyla şirket bünyesinden güvenceli bir şekilde istihdam edildiğini kaydedilen açıklamada, Sosyal-İş’in 600’e yakın işçiyi kapsayan bir sözleşme imzalamak üzere Çalışma Bakanlığına başvuru yaptığı dile getirildi. Başvuru yapılan işçilerin farklı işkollarından olduğu iddia edilen açıklamada, durumun “Çalışma hukukuna aykırı olabileceği” düşüncesiyle gerçekçi bir yetki tespiti için yargıya başvurduğu ifade edildi.
Açıklamada, Çankaya Belde AŞ işçilerinin bir önceki beş yıllık dönemde ödenmeyen alacaklarının tamamının karşılıklı protokolle yapılandırılarak 6 taksit halinde ödendiği ve hiçbir işçiye sendikaya üye olup olmaması doğrultusunda baskı ve telkinde bulunulmadığı savunuldu.
Açıklamada, “Belde AŞ ve ilgili sendika arasındaki sorun işçi hakları ve sendikal örgütlenme konusundaki bir çekişme ve anlaşmazlıktan değil, Çankaya Belde AŞ’nin sürecin hukuki gereklerini yerine getirme çabası nedeniyle sendikanın gücünü zayıflatabilecek hukuki bir durumun ortaya çıkması yönünde güçlü bir olasılığın belirmiş olmasından kaynaklanmaktadır” denildi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEKLİ BİR-SEN, MEMUR-SEN’den ayrıldı

SONRAKİ HABER

Öfke ve zafer günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...