26 Ağustos 2022 10:45

Otobüste kız kardeşleri taciz eden erkeğin 11 yıl 9 aya kadar hapsi istendi

Maraş'ta bindiği özel halk otobüsünde kız kardeşlere sözlü tacizde bulunup saldırdığı için tutuklanıp serbest bırakılan Adem A. hakkında 11 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Maraş'ta bindiği özel halk otobüsünde Şeyma Bozkurt (27) ile kardeşi Büşra Pak'a (25) sözlü tacizde bulunup saldırdığı gerkeçesiyle tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakılan Adem A. (39) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamade Adem A. için "cinsel taciz", "hakaret", "tehdit" ve "basit yaralama" suçlarından 11 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

TACİZ, HAKARET, SALDIRI…

DHA'nın haberine göre olay 18 Temmuz 2021'de kent merkezinde meydana geldi. Adem A. ile Aydın A., özel halk otobüsünde önlerindeki koltukta oturan Şeyma Bozkurt ile kardeşi Büşra Pak'a sözlü tacizde bulundu. 2 kardeş tepki gösterince de hakaretle karşılaştı. Şeyma Bozkurt, yaşananları cep telefonu ile kaydetmeye başladı. Bu sırada Adem A. kardeşlere saldırarak telefonu almaya çalıştı. Arbede, şoför ve diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi. Saldırganlar gözaltına alındı. Tutuklanan Adem A. bir süre sonra serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı olaya dair soruşturma başlattı. İfadesi alınan Şeyma Bozkurt, Adem A. için "Hakaret edip inleme sesi çıkardı. Daha sonra eliyle çenemi tutup göğsümden itekledi" dedi. Büşra Pak da ablasıyla aynı ifadeyi verdi. Görgü tanıkları da Adem A.'nın kız kardeşlere hakaret ve küfrettiğini, inleme sesi çıkardığını ve "Bekleyin, göreceksiniz" diyerek tehditler savurduğunu söyledi.

SERBEST BIRAKILAN FAİL, SUÇLARINI REDDETTİ

Almanya ve Türkiye'de 18 suç kaydı bulunan, bu nedenle Almanya'dan sınır dışı edildiği ortaya çıkan Adem A. ise suçlarını reddetti.

Aydın A. hakkında ise olaydan sonra yaşamını yitirdiği için takipsizlik kararı verildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Savcı, inleme seslerini cinsel taciz kabul etti ve Adem A. için "cinsel taciz", "hakaret", "tehdit" ve "basit yaralama" suçlarından 11 yıl 9 ay hapsini istedi. Hazırlanan iddianame, 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Adem A., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM, Emin Koramaz'a TMMOB'nin "Hayır" paylaşımından verilen ceza için "hak ihlali" dedi

SONRAKİ HABER

AB ülkelerine iltica başvuruları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...