22 Nisan 2011 10:19

BDP’den Bugün gazetesine tekzip

KÜRT siyasetçileri gerçek dışı beyanlarla itham eden Bugün gazetesine tepki gösteren BDP,   Gazetenin “Öcalan’ın Cuma Namazı Aşkı Nereden Çıktı” başlıklı yazısında Kürtlerin Hıristiyanlığa davet edildiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, bunun gazetecilik etiğiy

BDP’den Bugün gazetesine tekzip
Paylaş

KÜRT siyasetçileri gerçek dışı beyanlarla itham eden Bugün gazetesine tepki gösteren BDP,   Gazetenin “Öcalan’ın Cuma Namazı Aşkı Nereden Çıktı” başlıklı yazısında Kürtlerin Hıristiyanlığa davet edildiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, bunun gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığını açıkladı.

Bugün gazetesinin bugünkü sayısında Adem Yavuz Arslan imzasıyla yayınlanan, “Öcalan’ın Cuma Namazı Aşkı Nereden Çıktı?​” başlıklı yazıda bağımsız adaylara atfen “Kürtlerin Hıristiyanlığa davet edildiği” yönündeki bilgileri tekzip ederek, tepki gösterdi. Söz konusu yazıda BDP eski milletvekilleri ve şimdiki bağımsız adaylar İbrahim Binici ve Ayla Akat Ata’ya atfen; “BDP’de kafası karışık başkaları da var. Mesela BDP’li İbrahim Binici 26 Temmuzda yaptığı açıklamada muhtelif yerlerde ‘Kürt Kilisesi’ kurmaktan bahsetmişti. Ayla Akat ise ‘Gönül isterdi ki bütün Kürtler Müslümanlığı bırakıp, Hıristiyan olsun’ mealli açıklamalarıyla hatırlanıyor” iddiasına yer veriliyor.

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

BDP Basın Bürosundan habere ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu iddianın gerçek dışı olduğu belirtilerek, “Haberdeki bu iddialar gerçek dışıdır, tümüyle manipülasyona yöneliktir. Milletvekillerimizin bugüne değin ‘Kürt kilisesi kurulsun’ ya da ‘Kürtler Hıristiyan olsun’ gibi bir ifadesi, çağrısı ya da değerlendirmesi olmamıştır. Dolayısıyla bu ifadeler milletvekillerimize değil, adı geçen gazeteye ve yazarına aittir” denildi. BDP gerçek dışı iddiaların yayınlanmasına yönelik tepkisini de, “Söylenmemiş sözleri teyit ettirmeden gerçekmiş gibi kabul etmenin ve kamuoyuna da böyle yansıtmanın gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığını ilgili gazeteye ve yazarına hatırlatmak isteriz” ifadeleriyle gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anna Karanina sahnede

SONRAKİ HABER

Felaketin bütçesi 33 milyar avro

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...