24 Ağustos 2022 18:56

Manisa'da gözaltında şüpheli ölüm

Gözaltına alınan Orhan Azman, gözaltındayken ilçe jandarma komutanlığı nezarethanesinde şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Orhan Azman'ın intihar ettiği iddiası ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Manisa'da gözaltında şüpheli ölüm

Kaynak: DHA

Manisa'da gözaltına alınan Orhan Azman (24), ilçe jandarma komutanlığı nezarethanesinde iddiaya göre intihar etti. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

DHA'nın haberine göre dün saat 23.30 sıralarında Selendi ilçesinde motosikletiyle seyir halinde olan Orhan Azman, bekçiler tarafından Demokrasi Meydanı'nda durduruldu. İddiaya göre Azman ile bekçiler arasında tartışma yaşandı ve polis takviyesi istendi. Azman, polisin iddiasına göre kendilerine mukavemette bulundu ve bunun üzerine 'polise mukavemet' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Savcılığın talimatıyla soruşturmanın tarafsız olarak yürütülmesi için Azman, ifadesi alınmak üzere jandarmaya teslim edildi. Selendi İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınmak üzere gözaltında tutulan Azman'ın, boynuna doladığı tişörtüyle nezarethane tuvaletinin pencere demirine kendisini asarak, yaşamına son verdiği iddia edildi. Azman'ın cansız bedeni, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Savcılık, adli soruşturma başlatırken, Manisa Valiliği de idari soruşturma başlattı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et