22 Ağustos 2022 15:36

Ücretli öğretmenler kadro istedi

Çeşitli illerden Ankara’ya gelen ücretli öğretmenler, kadro talebiyle eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Ücretli öğretmenler, Ankara'da Ulus Meydanında bir araya gelerek kadro taleplerini dile getirdi. Açıklamaya Emek Partisi Ankara İl Başkanı Şükran Doğan ve CHP üyeleri de destek verdi.

Ücretli öğretmenlerin hala özlük haklarının verilmesini beklediği vurgulanan açıklamada, “Bir öğretmen nasıl yarım SGK primi ile çalışır biz bunu hala anlayamadık. Maaşlarınız konusunda yapılan iyileştirme adı altında yapılan çalışmaları kabul etmiyoruz. Bize mantıklı olarak tam bit çözüm bulunamamıştır. Bir ek ders denilen iyileştirme zaten bu konuda çözümsüzlüktür. Ücretli öğretmenler resmi tatillerden ötürü zaten maaşlarını tam alamıyorlar. Ara tatillerde ve yıl sonu tatillerimde yine yine maaşlarımız yoktur. Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmanıza rağmen onların yarısı kadar bile maaş alamıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ücretli öğretmenlerin yıllarca çalışmalarına rağmen emekli olacak prim ve güvencelerinin olmadığı ifade edilen açıklamada, öğretmen ajanslarındaki sayıların da artırılması istendi. 2022 Kamu Personeli Alım Sınavında skandalın öğretmen alımındaki sınav ve uygulamaların yetersizliğini gösterdiği belirtilen açıklamada,ücretli, öğretmenlerin haklarını alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceği dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore ve ABD, son yılların en büyük askeri tatbikatını düzenliyor

SONRAKİ HABER

Mardin'de 21 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...