18 Ağustos 2022 19:47

Kira zammı kavgasında silahlar ateşlendi: 13 yaralı, 8 gözaltı

İstanbul Küçükçekmece'de site yöneticileriyle kafe sahipleri arasında kira zammı sebebiyle çıkan silahlı kavgada 13 kişi yaralandı. 8 kişi 7 tabancayla birlikte gözaltına alındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'ye bağlı Halkalı Merkez Mahallesi'nde bir sitenin yöneticileri ile kafe sahipleri arasında kira zammı sebebiyle kavga çıktı. Silahların ateşlendiği kavgada 13 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bazı yaralıların kendi imkanlarıyla hastaneye gittiği, diğerlerinin ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Çatışmaya dair 8 kişinin 7 tabancayla birlikte gözaltına alındığı açıklandı.

DHA'nın haberine göre kavganın sebebi site yönetiminin, sitenin giriş katındaki kafenin kirasına yüksek oranda zam yapmak istemesi. Habere göre kafe sahipleriyle site yönetimin arasında bir süredir zam nedeniyle tartışma yaşanıyordu. Tartışma, site yönetiminin bugün kalabalık bir grupla kafeye gelmesiyle kavgaya dönüştü.

"SİLAH SESLERİNİ DUYUNCA KAÇTIK"

Kavgaya tanık olan Sevda Gül, "Kuzenimin doğum günü dolayısıyla kafeye davet etti. Geldiğimde her şey normaldi, bir anda ortalık karıştı. Anlam veremedik. Küçük çaplı bir tartışmaydı, kontrol altına alınır diye düşündük. Sonra büyüdü ve silahlar patladı. Mekan işletmecileri insanları korumak için aşağı doğru götürmek istedi. Kapıda tekrar büyüdü. Mekana doğru geliyorlardı. Benim de içeride telefonum kayboldu, saatlerdir onu bekliyorum. Silah sesleri duyulduğunda aşağı doğru kaçtık. Bize bir şey olmadı ama çok korktuk. Çocuklarımız çok korktu" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Kaymakamlığından yapılan açıklamada, çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesiyle 13 kişinin yaralandığı ve olaya ilişkin 8 kişinin 7 tabancayla birlikte gözaltına alındığı aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında 3 sanığa tahliye kararı

SONRAKİ HABER

Burhaniye Belediyesi'nden Zeytinli Rock Festivali açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...