17 Ağustos 2022 14:55

Doğuş Üniversitesinden zamma karşı çıkan öğrencilere soruşturma

Doğuş Üniversitesinde yapılan fahiş zamlara karşı çıkan ve geri çekilmesi talebiyle eylem yapan bazı öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Fotoğraf: Doğuş Üniversitesi öğrencileri

Paylaş

Doğuş Üniversitesi, yıllık ücretlere yaptığı fahiş zamlara karşı çıkarak zamların geri çekilmesi talebiyle eylem yapan bazı öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Doğuş Üniversitesi Disiplin Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Genç imzasıyla öğrencilere gönderilen yazıda “12.08.2022’de Dudullu Yerleşkesinde yapılan protesto gösterilerine katılmanız, saldırgan tavırlarla taşkınlıkta bulunmanız, rektörlüğü basma teşebbüsünüze yönelik iddiaların araştırılması için hakkınızda disiplin soruşturması açılmıştır. 23.08.2002 tarihine kadar savunmanızı yazılı olarak yapınız” denildi.

"HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"

Üniversite yönetiminin yıllık ücretlere yüzde 5 ve yüzde 10 oranında zam yapılacağı sözünü tutmayarak yüzde 300’e varan zam yaptığını hatırlatan Doğuş Üniversitesi öğrencileri, açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Amaçlarının ne taşkınlık çıkartmak ne de eğitim öğretimi engellemek olmadığını dile getiren öğrenciler “Tek bir isteğimiz var. Yapılan fahiş zamlar geri çekilerek eğitim hakkımızın gasbedilmemesinin önüne geçmek. Üniversite yönetimi bir an önce yaşanan hukuksuzluğa son vererek ham fahiş zamları hem de disiplin soruşturmalarını geri çekmeli. Haklı eylemlerimiz nedeniyle açılan soruşturmalara ve bu hukuksuzluğa derhal son verin” çağrısında bulunarak zamlar geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de işten atılan evde bakım işçileri: Hakkımızı alana kadar direneceğiz

SONRAKİ HABER

Sağlık emek ve meslek örgütlerinden Etlik Şehir Hastanesi itirazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa