16 Ağustos 2022 12:32

Ukrayna’da belgesel ekibi Rusya ateşinin hedefi oldu

Ukrayna’da belgesel ekibi Witness (Tanık) 11 Ağustos Perşembe günü Donetsk Oblastındaki Avdiivka şehrinde saldırıya uğradı.

Fotoğraf: Ukrayna Acil Durumlar Servisi

Paylaş

Ukrainian Witness ekibinin belgesel çekimi sırasında üzerlerine ateş açıldı. Gazeteci Оleksiy Prodayvoda’nın kurşun geçirmez yeleğine şarapnel isabet etti.

Ukrayna’da belgesel ekibi Witness (Tanık) 11 Ağustos Perşembe günü Donetsk Oblastındaki Avdiivka şehrinde saldırıya uğradı.

Yakınlarına bomba atılan gazetecilere ateş de açıldı. Kimsenin ölmediği saldırıyla ilgili Ukrainian Witness ekibi “İyiyiz. Оleksiy Prodayvoda güvende, canlı ve sağlıklı. Kameraman Оleksandr Davydenko da. Eskortumuz da zarar görmedi” açıklaması yaptı.

"HEDEF ALINDIK"

Ekip yaptıkları yazılı açıklamada bombardımanın kasıtlı olarak kendilerini hedef aldığına inandıklarını eklerken, uluslararası gereksinimlere uygun olarak giyindiklerini ve araçlarının bu standartlara göre donatıldığını belirtti: “Mümkün olan her yerde büyük harflerle basın yazılıydı. Ateş açanların bir basın ekibine ateş ettiklerini bildiğine inanmak için her türlü nedenimiz var. Çünkü büyük basın yazıları olan kurşun geçirmez yelekler içindeki bizleri hedef aldılar.”

Ekipten Gazeteci Оleksiy Prodayvoda kurşun geçirmez yeleğinden bir şarapnel parçası çıkardı. Prodayvoda saldırıyla ilgili “Üçümüz olduğumuz yerde uzun süre yattık. Top mermileriyle evlerin yanmalarını izledik. İnsansız hava araçlarından bizi gördüler ve üzerimize ateş açtılar” diye konuştu. Prodayvoda yakınlarda bulunan bir vadiye kaçarak hayatlarını kurtardıklarını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü: Acılar ve korkularla geçen 23 yıl ranta kurban edilmiştir

SONRAKİ HABER

TİP Parti Meclisi üyesi Metin Çulhaoğlu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...