Öğretmenlerden MEB protestosu
Tandoğan Meydanı’nda toplanıp, “Mesleğimiz onurumuzdur” pankartı ile Kızılay Güvenpark’a yürüyen Eğitim-İş üyesi öğretmenler, 4+4+4 yeni eğitim sistemini ve YÖK yasa taslağını eleştirdiler.
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYOP) üyeleri de atama mücadelesi verirken, yakalandığı kanser nedeniyle yaşamını yitiren Şafak Bay’ın fotoğrafını açarak eyleme katıldılar. Sağanak haldeki yağmura rağmen yürüyen öğretmenler, “AKP elini öğretmenden çek” dediler.
Öğretmenler sık sık “Vur, vur inlesin Ömer Dinçer dinlesin”, “Ulemaya değil öğretmene zam” ve “ Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları attılar.
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yürümelerine izin verilmeyen öğretmenler, açıklamalarını Güvenpark’ta yaptılar. Eyleme Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu da katıldı.
HAK VE EMEK DÜŞMANI AKP
Öğretmenler, AKP hükümetinin öğretmeni itibarsızlaştırma ve eğitimde gerici yapılandırma politikalarını eleştirdiler. Maaş ve ek ödeme kayıplarına tepki gösteren öğretmenler, keyfi biçimde şikayet edildikleri, “147 ihbar hattı”nın kaldırılmasını, öğretmenlerin itibarının iadesini istediler. Norm kadro sorunlarına da dikkat çeken öğretmenler, hükümetin eğitimi piyasalaştırdığını söylediler.
Burada konuşan Eğitim-İş Başkanı Veli Demir, mesleklerine yönelik saldırının temel nedeninin, eğitim sisteminin özelleştirilerek, küresel sermayenin egemenliğine sunma isteği olduğunu ifade etti. 4+4+4 ile eğitim sisteminin kaosa sürüklendiğini belirten Demir, eğitimin gericileştirilmesine, piyasalaştırılmasına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
(Ankara\EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et