14 Ağustos 2022 17:13

18 soru birebir aynı denilmişti: EGM'den çelişkili "PAEM sınavı" açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, PAEM sınavındaki soru benzerliği iddiasına dair "Soruların hiçbiri, birbiri ile aynı değil" dedi. CHP’li Murat Bakan bağımsız bir kurul tarafından incelenmesini istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) sınavıyla ilgili soru benzerliği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada sınavda sorulan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbirinin, birbiri ile aynı olmadığı öne sürüldü.

Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırlayan "Kariyer Hocam" adlı yayın, "Misyon Koruma Deneme" kitapçığındaki soruların, 26 Haziran’daki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını duyurmuştu. Yayına göre sınavdaki soruların 32’sinden 18'i birebir aynı, 14'ü de benzer çıktı.

EGM: BİRBİRİ İLE AYNI DEĞİL

EGM’den konuya ilişkin yapılan açıklamada PAEM İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı'nın, sivilden polis memuru ya da polis amiri alımına yönelik bir sınav olmadığı savunuldu.

Açıklamada “Benzer olduğu iddia edilen sorular, Anadolu Üniversitesi tarafından oluşturulan beş kişilik komisyon tarafından karşılaştırılmak suretiyle incelemeye tabi tutulmuş, sınavda sorulan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbirinin, birbiri ile aynı olmadığı ortaya çıkmıştır” denildi. 

SON YILLARDAKİ TÜM SINAVLAR İNCELENMELİ

Sınavlarda ardı ardına skandallar yaşandığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, son yıllarda yapılan tüm sınavların bağımsız bir kurul tarafından incelenmesi gerektiğini ve usulsüzlük yapanların yargılanmasını istedi.

KPSS İPTAL EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Skandalın ortaya çıkması üzerine Devlet Denetleme Kurulu (DDK) inceleme başlatmıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasına yol açan skandalın ardından KPSS de iptal edilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise 2022 KPSS sınavına ilişkin başlatılan soruşturmanın akıbetini sordu. Özkoç, sosyal medya hesabından, “ÖSYM soruşturması ne oldu? Erdoğan neden susuyor? Gerçekler ortaya çıkarılmazsa yakın gelecekte ortaya çıkarmayanlar da yanar.” paylaşımını yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Standart Profil’de örgütlülük, dayanışma ve birlik kazandı

SONRAKİ HABER

TKH direnişteki ETF Tekstil işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...