14 Ağustos 2022 14:51

Soçi buluşması: NATO Müttefikleri rahatsız

The New York Times, Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin arasındaki ilişkiyi mercek altına aldığı analizinde Erdoğan ve Putin'in "ortak çıkarları" adına bu ilişkiyi sürdürdüklerini vurguladı.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Dünyanın en prestijli gazetelerinden The New York Times, son dönemde yakın ilişki içerisinde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ilişkiyi mercek altına aldığı bir analiz yayımladı. Steven Erlanger'ın kaleme aldığı haberde, Erdoğan ve Putin'in "ortak çıkarları" adına bu ilişkiyi sürdürdükleri vurgulandı.

New York Times, "Erdoğan gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde ekonomik krizle, yüzde 80’lere ulaşan enflasyon ve merkez bankasında döviz sıkıntısıyla birlikte siyasi zorluk yaşıyor. Putin’in de kendi dertleri var, Ukrayna’daki savaş, sert yaptırımlar gibi" değerlendirmesi yer aldı.

Analizde Erdoğan ve Putin arasındaki yakınlığın NATO müttefikleri arasında rahatsızlık yarattığı belirtildi. Erlanger, "Erdoğan için bu ilişkiden elde edeceği çıkar merkez bankasına nakit akışı, ucuz enerji, küresel anlamda önem, büyük ihracat pazarı, Rusya ile turizmin gelişmesi ve en önemlisi de Rusya’nın Suriye’deki Kürt ayrılıkçılara karşı mücadeleye destek vermesi" yorumunu yaptı. 'Erdoğan bütün seçeneklerini açık tutuyor'

"ERDOĞAN BÜTÜN SEÇENEKLERİ AÇIK TUTUYOR"

Her iki ismin de İngilizce "hem dost hem düşman" anlamına gelen "frenemy" olduğunu söyleyen makale, Erdoğan’ın İran’ın başkenti Tahran’da Putin’i beklettiğini ve iki ülkenin farklı cephelerde karşı karşıya olduğunu aktardı. Gazete, Washington yönetiminin iki ülke arasındaki yakınlaşmayı dikkatlice izlediğini aktarırken ABD’nin eski NATO büyükelçisi Ivo Daalder da aç The New York Times'da yer alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in ilişkisinin analiz edildiği makalede, iki liderin ortak çıkarları için hareket ettikleri vurgulandı. Yazıda, liderlerin bu ilişkiden elde edecekleri sıralanırken "hem dost hem düşman" oldukları belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akbük Asya Residence işçileri: Hakkımızı istiyoruz  

SONRAKİ HABER

Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki kilise yangınında 41 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...