22 Nisan 2011 09:35

Türkiye eğitimde sonuncu

AVRUPA Birliği eğitimde hedefler raporunun 7’ncisinde 2020 için hedefler konuldu. Raporda eğitimi terk oranı, başarı ortalaması ve yetersiz öğretmenle Türkiye son sırada.Avrupa Birliği, 2020’ye kadar izleyeceği eğitim planını ve kıstaslarını yayınladı. 174 sayfalık komisyon raporunda Türkiye’nin eğitim alanında sınıfta kaldı

Türkiye eğitimde sonuncu
Paylaş

AVRUPA Birliği eğitimde hedefler raporunun 7’ncisinde 2020 için hedefler konuldu. Raporda eğitimi terk oranı, başarı ortalaması ve yetersiz öğretmenle Türkiye son sırada.

Avrupa Birliği, 2020’ye kadar izleyeceği eğitim planını ve kıstaslarını yayınladı. 174 sayfalık komisyon raporunda Türkiye’nin eğitim alanında sınıfta kaldığı bir kez daha görüldü.

7’ncisi yayınlanan raporda Türkiye, eğitim terk oranı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, eğitime yatırım ve erkek-kadın öğrenci farkında AB’ye üye ve aday ülkelere göre oldukça geride kaldı.

Vatan gazetesinde yer alan rapora göre, Türkiye’de gayri safi yurtiçi hasılasının sadece yüzde 2.86’sının eğitime ayrıldığını yazdı. Bu oran Belçika’da yüzde 6.02 İzlanda’da yüzde 7. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bugün 23 Nisan!

SONRAKİ HABER

Krizin sorumlusu AKP nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...