09 Ağustos 2022 10:05

Bozkurt'taki sel felaketinde Valilik, DSİ görevlileri hakkında soruşturma izni vermedi

Bozkurt'ta 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketiyle ilgili Kastamonu Valiliği, Devlet Su İşlerinde görev yapan 7 kişi hakkında soruşturma başlatılmasına izin vermedi.

Sel sonrası Bozkurt | Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketiyle ilgili Kastamonu Valiliği, Devlet Su İşleri görevlileri hakkında soruşturma izni vermedi.

Sel felaketinde 65 kişi hayatını kaybetmiş, 8'i kaybolmuştu. 20 kişiye mezar olan Ölçer Apartmanı davasında müteahhit dahil dört sanığın tutuksuz yargılanması sürüyor.

Sel felaketiyle ilgili başka bir yargılamanın bulunmadığını belirten Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Kastamonu Valiliğinin Devlet Su İşlerinde görev yapan yedi çalışan hakkında soruşturma izni vermediğini yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre kararda, imar çalışmalarında mevzuata uygun hareket edilmediği savunularak, şöyle denildi:

"Yapıların alüvyon zeminde bulunmasına rağmen risklerin dikkate alınmaması, taşkın tesisi için belirlenen tasarım debisinden fazla debi gelmesi halinde oluşması doğal olan taşkın için önlem alınmaması, yeraltı su seviyesinin akarsudaki su miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermesinin tasarımda değerlendirilmemesi gibi sebeplerden dolayı akarsu çevresine inşa edilen yapılarda meydana gelebilecek her türlü zarar ziyan ve yaşanabilecek can ve mal kayıpları ile ilgili DSİ’nin sorumluluğunun bulunmadığı…" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

308 yurttaştan 6'lı masaya çağrı: Bu suça ortak olmayın!

SONRAKİ HABER

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...