08 Ağustos 2022 08:48
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2022 11:00

16 yaşındaki Beyza Doğan, koruma kararına rağmen Selim Tekin tarafından öldürüldü

İstanbul'da, Selim Tekin, koruma kararı olmasına rağmen Beyza Doğan'ı evinde silahla vurarak öldürdü. Doğan'ı ailesi duruma isyan etti: Defalarca şikayetçi olduk. Bu adam niye tutuklanmadı?

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Bahçelievler’de Selim Tekin uzun zamandır taciz ettiği Beyza Doğan'ın evine zorla girdi. Evde Beyza Doğan’ı tabancayla vuran Selim Tekin kendine de ateş ederek intihar girişiminde bulundu. O esnada evde bulunan Beyza Doğan'ın kardeşi yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alındı. Beyza Doğan hayatını kaybetti.

"SÖZDE KORUMA KARARI VARDI"

Öte yandan Beyza Doğan ve ailesinin Selim Tekin için koruma kararı aldığı öğrenildi. Beyza Doğan'ın teyzesi Zerife Doğan duruma isyan ederek, "Anne ve babası şikayetçi olmuştu. 2 yıldır bu dava sürüyor. Defalarca savcılığa mahkemeye çıkıldı. Bütün deliller vardı ama hiçbir şey yapmadılar. Sürekli tehdit ediyordu. Ablam sürekli kapıyı kilitliyordu. Sözde koruma kararı vardı. Hayatını mahvettiler" şeklinde konuştu.

"BU ADAM NİYE TUTUKLANMADI"

"Koruma kararı sınırsızdı ve eylülde mahkemesi vardı" diyen teyze, "O kızı defalarca kaçırdı. Annesi babası defalarca gidip şikayetçi oldu. 13 yaşında 16 yaşına kadar bunları yaşadı. 'Ben ayrılırsam beni öldürecek' bile dedi. Sürekli anlattı ama onu kimse duymadı. Bu adam niye tutuklanmadı? Kızı kaçırdı 3-4 defa. Polis benim ablama bağırıyordu evrak istedi diye. Bu şekilde olur mu? Koruma kararı aldılar. 1 ay içerisinde geldi kızı vurdu" dedi.

"35 TANE ŞİKAYET DOSYAM VAR"

Baba Cuma Doğan da, "Benim şu anda adliyede bu şahıs hakkında 35 şikayet dosyam var. Kızımı beş kere kaçırdı. Olay olmadan önce benim evime gelip tekmeyle saldırdı, kapımı tekmeledi. Daha sonra ben savcıya gittim şikayette bulundum savcı koruma kararı çıkardı" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ve Gazze'deki ateşkes uygulamaya girdi

SONRAKİ HABER

20 milyon kişi kredi kartı borcunun tamamını ödeyemiyor, semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...