05 Ağustos 2022 17:16

Eğitim Sen Adana Şubesi: KPSS skandalında sorumlular ortaya çıkarılmalıdır

Eğitim Sen Adana Şubesi, KPSS’de sınav sorularının sızdırıldığı iddiasına dair açıklamasında "Mülakat sistemi tamamen kaldırılmalı, sınavlar güvenilir, objektif kriterler ölçüsünde yapılmalıdır” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi, KPSS’de 31 Temmuz’da yapılan oturumda sınav sorularının sızdırıldığı iddiasına dair basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Adana Şubesi adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, yaşanan soru hırsızlığının sorumlularının ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek “Mülakatlarda yaşanan torpiller son bulmalıdır. Mülakat sistemi tamamen kaldırılmalı, sınavlar güvenilir, objektif kriterler ölçüsünde yapılmalıdır” dedi.

 Yediiklim Yayınevinin deneme kitapçığındaki onlarca sorunun KPSS’de bire bir aynı çıkması ile tartışılmaya başlanan KPSS’de soruların sızdırıldığına dair iddialar sonrası KPSS iptal edildi. Eğitim Sen Adana Şubesi, yazılı açıklama yaparak sorumluların hesap vermesini istedi.

Yüz binlerce gencin umutları ve hayalleriyle oynayan, emeklerini hiçe sayan ucube sınav sistemini kabul etmediklerini dile getiren Kaya, “Bu sınav ve buna benzer sınavlarda yaşanan soru hırsızlığı ve mülakatlarda yaşanan torpiller son bulmalıdır. Mülakat sistemi tamamen kaldırılmalı, sınavlar güvenilir, objektif kriterler ölçüsünde yapılmalıdır” dedi.

Türkiye genelinde usulsüzlük yapan soru hırsızı ve hırsızlığın sorumluları hesap vermesi gerektiğini dile getiren Kaya, “Bu hırsızlığa ortak olanlar tespit edilmelidir. Yedi İklim Eğitim Akademisi ile ortak iş yapan, kitaplarını yayınlayan kurum ve sendikalar mercek altına alınmalıdır. Adana ilinde bu usulsüzlüğe ve hırsızlığa karışan her kim olursa olsun ortaya çıkarılmalıdır. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana ÖSYM temsilciliğini göreve çağırıyoruz. Eğitim Sen olarak sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: KPSS skandalını partili kurumlar yarattı

SONRAKİ HABER

Özelleştirme ve kamulaştırma 1 - Gazeteci Hakkı Özdal anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...