22 Nisan 2011 09:34

Meteksan'a baskın

YGS’deki şifre iddiaları soruşturması kapsamında, sınav kitapçıklarının basıldığı METEKSAN matbaasında arama yapıldı. Ancak pazar günü yapılacak ALES nedeniyle başlayan hazırlıklar yüzünden, arama için içeriye giren ekipler, pazar akşamına kadar içeride kalmak zorunda.Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuri

Meteksan'a baskın
Paylaş

YGS’deki şifre iddiaları soruşturması kapsamında, sınav kitapçıklarının basıldığı METEKSAN matbaasında arama yapıldı. Ancak pazar günü yapılacak ALES nedeniyle başlayan hazırlıklar yüzünden, arama için içeriye giren ekipler, pazar akşamına kadar içeride kalmak zorunda.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan’ın talimatı doğrultusunda, bilirkişiler YGS soru kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının basıldığı METEKSAN’a gitti.

METEKSAN matbaasının, pazar günü yapılacak Yüksek Lisans Sınavı (ALES) nedeniyle kapalı dönemde olduğu gerekçesiyle içeriye giren ekiplerin cep telefonları ve kayıt cihazlarına el konuldu.

Polis, bilirkişi ve kriptoloji uzmanları ekipleri, matbaadaki bilgisayarlar ile YGS sınavında ilk bine giren adayların kitapçıklarını, adaya özgü şifreleme olup olmadığını inceleyecekleri belirtildi.

İnceleme devam ettiği sırada ÖSYM Başkanı Ali Demir de matbaa binasına geldi. Demir bir süre sonra matbaadan ayrıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde 23 Nisan dolayısıyla açık görüş yapılacak

SONRAKİ HABER

Bugün 23 Nisan!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa