04 Ağustos 2022 13:16
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2022 15:30

Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangınla ile ilgili inceleme ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

Paylaş

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yangının ardından inceleme ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. 

İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Balık Rum Hastanesi'nde dün henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 102 hasta tahliye edilirken, yangın kontrol altına alındı, yangının ardından incelemeler ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Hastane içindeki hasar da görüntülendi. Saat 11.00 sıralarında ekipler incelemelerini bitirdi. İncelemelerin ardından belediye ekipleri temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, çatıda yanan tahta parçalarını hastane bahçesine atıyor. 

Dün yangın bölgesine gelerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Balıklı Rum Hastanesi bizim için çok kıymetli bir kurum. Hastane olarak da çok kıymetli. Onu tekrar hep birlikte ayağa kaldırırız, biz de yanında oluruz. Esas olan burada can kaybının olmaması ve bir an önce de yangının kontrol altına alınması. Diğer kısmını hep birlikte hallederiz" demişti. İmamoğlu hastanenin 130 yıllık bir bina olduğunu ve ahşap bölümün yandığını belirtmişti. 

"102 HASTA TAHLİYE EDİLDİ"

Yangının saat 12.50 gibi çatıda çıktı. 102 yaşlı hasta tahliye edildi. 

HASTALAR KUCAKTA TAHLİYE EDİLDİ

Bazı hastalar tekerlekli sandalyede, sedyede bazen de kucakta dışarı çıkarıldı. Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Kartepe'de halk, Çelikhane ve Haddehane Tesisi'nin ÇED toplantısını yaptırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...