03 Ağustos 2022 11:45
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ağustos 2022 22:07

Cemevlerine saldırı | Gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı

Ankara'daki Alevi kurumlarına ve cemevlerine yönelik eş zamanlı saldırılara dair gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı, diğerlerine ev hapsi verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara'daki Alevi kurumlarına ve cemevlerine yönelik 30 Temmuz'da gerçekleşen eş zamanlı saldırılara dair gözaltına alınan 3 kişi bugün savcılığa sevk edildi.

Şahıslardan Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2'si ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, saldırılarla  ilgili açıklamasında "Olayın gerçekleşme süresi oldukça kısa, buradan da bunun planlandığı anlaşılıyor. 3 kişi gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. İrtibatları ile ilgili bazı örgüt bağlantıları da var" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün “Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız" demiş, ardından Yeni Şafak, yayımladığı haberinde, saldırılarla ilgili İzmir'da gözaltına alınan Çağdaş Can B.'nin Devrimci Gençlik Dernekleri’nde faaliyette bulunduğunu iddia etmişti.

Devrimci Gençlik Dernekleri ise açıklama yayımlayarak "AKP medyasının yazdığı hikaye baştan aşağı yalandır, tutarsızlıklarla doludur ve 'saldırgan' olduğu iddia edilen bahse konu şahısların da derneğimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ucuz olduğu için tercih edilmek zorunda kalınan sağlıksız gıdalar ölüm saçıyor

SONRAKİ HABER

Fransız parlamentosu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...