02 Ağustos 2022 15:44

Kılıçdaroğlu Erzurum’dan seslendi: Beşli çete aracı koyuyor, görüşmem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salı Toplantıları’na Erzurum’da başladı.

Fotoğraf: Hilmi Tunahan Karakaya/ AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in kapanmasının ardından Salı Toplantıları’nın ilkini Erzurum’da gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım. Öyle Londra'daki mahkemelere gidecekler... Beşli çete aracı koyuyor 'Bizimle görüşür mü?' diye. Yemezler efendim, görüşmem” dedi. 

"ERZURUMLULARLA HELALLEŞMEYE GELDİK"

"Erzurum’da neden bir tek milletvekili bile  uzun süredir CHP’den çıkmadı? Bu işin kabahati CHP’lilerde” diyen Kılıçdaroğlu “İğneyi  önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık, Ankara’da nutuklar attık. Erzurumlu niye bize oy versin?​” Erzurumlularla helalleşmeye geldik” ifadelerini kullandı. 

"SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ" ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu “Bütün komşularımızla hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Suriye’de namaz kılacaklardı değil mi, ne oldu? Onlar Suriye’ye gitmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Resmi rakam 3 milyon 600 bin, sayısını kimse bilmiyor, niçin kardeşim? Onları kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz. Hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu “Erzurum kişi başı gelirde sürekli kan kaybediyor. Sadece Erzurum'da 141 bin 955 vatandaşın günlük 47 liradan az. Çünkü sosyal güvenlik primlerini ödeyemiyorlar. Şeker fabrikanız vardı özelleştirildi. 34 yıl sonra Türkiye şeker ithal etmek zorunda kaldı” dedi.

"CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR, CEPLERİN TAMAMINI DİKECEĞİM"

“Yulaftan, mısıra kadar dışardan getiriyorlar. Türkiye'de toprak mı yok ya, çiftçi mi, üreten mi yok?​” diyen soran Kılıçdaroğlu, “Dışarıdan komisyonlu alıyorlar. Ceplerini dolduruyorlar. O ceplerin tamamını dikeceğim” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Ukrayna’ya 550 milyon dolarlık ek askeri paket açıkladı

SONRAKİ HABER

ABD'nin Kentucky eyaletindeki sellerde ölenlerin sayısı 37'ye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...