01 Ağustos 2022 14:03

DEDAŞ'ın 8 saatlik elektrik kesintisi nedeniyle tarlalar kurudu, evler karanlıkta

CHP’li milletvekili Mahmut Tanal, DEDAŞ’ın günlük 8 saatlik elektrik kesintisi nedeniyle Urfa ve Mardin’de pamuk ve mısırın kurumaya başladığını belirterek, “acilen müdahale edin” dedi.

Fotoğraflar: Kuruyan mahsuller/ @MTanal (solda) |  Mardin'de bir köy/ (MA) (sağda)

Paylaş

CHP’li milletvekili Mahmut Tanal, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın günlük 8 saatlik elektrik kesintisi uygulaması nedeniyle Urfa ve Mardin’de pamuk ve mısırın kurumaya başladığını, yurttaşların buzdolabındaki yiyeceklerinin bozulduğunu, sağlıkla ilgili cihazları kullanmak zorunda olan hastaların mağdur edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji şirketlerine yapılan bir bildirimde enerji kullanımında “tasarruf” uygulanması için kademeli kesintiler yapılması istenmiş, bunun üzerine Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Batman’da elektrik dağıtım işini yapan özel şirket Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), kademeli kesintilere gidileceğini açıklamıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin’de günlük 8 saati bulan elektrik kesintisi uygulamasıyla pamuk ve mısır üreticisini zor durumda bırakan, evlerde elektriksiz kalan vatandaşları mağdur eden Dicle Elektrik firmasına sert tepki gösterdi. Tanal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hem Şanlıurfa’da hem de Mardin’de tarladaki pamuk ve mısırın suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz. Fakat DEDAŞ’ın elektriği kesmesi nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçinin emeği boşa gitmek üzere” dedi.

"ACİLEN DEDAŞ’A MÜDAHALE EDİLMELİ"

Tanal, şöyle devam etti: "Dünyada gıda krizi yaşanıyor. Üretimi daha çok teşvik etmemiz gerekirken, DEDAŞ eliyle pamuk ve mısır tarlaları kurutuluyor. Azıcık ayçiçek yağı için savaş halindeki Ukrayna’ya avuç açan iktidarın sırtını sıvazladığı, arkasında durduğu, keyfi kararlarını teşvik ettiği DEDAŞ ne yapmaya çalışıyor? Acilen devletin yetkili kurumlarının DEDAŞ’a müdahale etmesi gerekiyor. Biraz daha gecikme yaşanırsa Şanlıurfa ve Mardin’de pamuk ve mısır diye bir şey kalmayacak.”

"ŞİKAYETLERİN HADDİ HESABI YOK"

Ayrıca Ağustos sıcağında elektrik kesintileri nedeniyle hayatın vatandaşlar için çekilmez bir hal aldığını dile getiren Tanal, “Bize gelen şikâyetlerin haddi hesabı yok. Karanlıkta kalan, buzdolabındaki yiyecekleri bozulan, elektronik cihazları çalışmayan vatandaşlar, günlük oksijen cihazı vb. sağlıkla ilgili cihazları kullanmak zorunda olan hastalar, iktidarın DEDAŞ’ın bu keyfi uygulamalarına dur demesini bekliyor” ifadelerini kullandı.

“Tasarruf” adı altında yapılan elektrik kesintileri nedeniyle Mardin'de yurttaşlar tankerlerle evlerine su taşımak zorunda kalıyor. Kesintiler nedeniyle mahalledeki hayvanlar da susuz kalıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

27 bin kişi organ bekliyor: Dini hassasiyetler organ bağışını engelliyor

SONRAKİ HABER

Sırbistanlı devrimcilerden yeni bir savaşa karşı mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...