30 Temmuz 2022 12:52
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2022 15:55

İlhan İrem, AKM'deki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Müzisyen ve söz yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törenin ardından İrem Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

"Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" adlı unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törenin ardından İrem naaşı Bebek Camii'ne götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İrem Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden sanatçı İlhan İrem, bugün son yolculuğuna uğurlandı. İrem'in cenazesi bugün hayatını kaybettiği hastaneden alınarak tören için AKM'ye getirildi.

Törene İrem'in eşi Hansu İrem, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz'ın aralarında bulunduğu siyasetçiler, sanatçılar ve sevenleri katıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da çelenk gönderdi.  

Törende İlhan İrem'in şarkılarıyla hazırlanan kısa video gösterimi izletildi. Usta sanatçı için törende konuşmalar da yapıldı. Törende dostları da İlhan İrem'i anlattı.  Konuşmaların ardından İrem'in naaşı İBB zabıta tören taburu tarafından cenaze namazı için Bebek Camii'ne götürüldü.

İMAMOĞLU: İLHAN İREM İSTANBUL'A EMANETTİR 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ölüm haberi bana bildirildiğinde çok enteresan bir biçimde yanımdaki arkadaşıma İlhan İrem'i kaybettik ve ardından çok seviyordum dedim. Bu çok enteresan bir duygu. İnsanların içinde bazı şeyler birikiyor ve bir an kaybedince hatırlıyorsunuz. Çok seviyordum lafını bana dedirtmesi çok enteresan. Biz yan yana gelmedik, el sıkışmadık. Bu duyguyu vermek, bunu verebilen bir insan olmak çok özel bir insan olmasına yetiyor. Gerçekten insanların aklına kazınan, duyguları yerleştiren, sözleriyle düşündüren çok özel bir sanatçı. Böyle bir insanın bu ülkede yaşamış olması değerliydi. Sanatçı duruşuyla herkesin kalbini kazanan bir insan. Bu an itibariyle İlhan İrem, İstanbul'a emanettir. İstanbul'da her türlü kendisini ve eserlerini yaşatmaya, onu özel konumunda hissettirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.  Bebek Camiinde kılınan cenaze namazının ardından İrem, Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Deniz Faruk Zeren: Bazen sevincini gizlemek zorunda kalırsın!

SONRAKİ HABER

Fotoğrafta 9 kemik var, 6'sı nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...