29 Temmuz 2022 23:51

Haber Sen’den atama tepkisi: TRT’de cemaatler savaşı var

TRT’de kurum dışından yapılan liyakatsiz atamalara dikkat çeken Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “Kurum adeta cemaatlere teslim edildi. Kurumda cemaatler savaşı yaşanıyor” dedi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, TRT’de yönetici kadrolarına kurum dışında yapılan atamalardaki liyakatsizliğe dikkat çekerek, mensubu oldukları tarikat ve cemaatlerle övünüp cihatçıları öven kişilerin atandığını anlattı. Balcan, “Kurumda artık cemaatler savaşı yaşanıyor” dedi. 

Kurumun bütün yöneticileri, daire başkanları, kanal koordinatörlerinin kurum dışından atandığını belirten Balcan, “Hatta kurumda artık ‘Cemaat Savaşları’ yaşanıyor. Kurumu cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Bunu kabul etmiyoruz, alışmayacağız. Kurumda yıllardır cemaatçi yapılanmanın atadığı yöneticilerle mücadeleden sonra, şimdi de tarikatlarda yetişmiş, şiddeti öven kişiler yönetici olarak atanmaya başladı.” dedi. 

Medyada yer alan haberlerde açıkça terörü öven fotoğraflar ve köşe yazıları paylaşan Hamit Yaz’ın, Radyo Dairesi Başkanlığına getirildiğini hatırlatan Balcan “Bir süre önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden TRT Diyarbakır Müdürlüğüne atanan Hamit Yaz’ın, açıkça tarikatları ve şiddeti övdüğü ortadadır. Yaz’ın, Diyarbakır’da görev yaptığı süre içinde sosyal medya hesabı üzerinden de cihatçıları öven ve destekleyen paylaşımlarda bulunmaya devam ettiğini de görmekteyiz” ifadelerini kullandı. 

"KURUM ADETA CEMAATLERE TESLİM EDİLMEKTEDİR"

Basında hakkında çıkan haberlerden sonra Hamit Yaz’ın ilgili sosyal medya paylaşımlarını sildiğini, köşe yazılarını kaldırdığını kaydeden Balcan, Yaz’ın AKP’lilerle kurduğu yakın ilişkinin de dikkati çektiğini belirterek, “Özellikle bölge temsilciliği görevini sürdürürken AKP’li çok sayıda milletvekili, parti yöneticisi ve kayyumluk da yapan valilerle bir araya geldi. Yaz, çok sayıda AKP’liyi konuk olarak TRT Kurdî programlarında da ağırladığını görmekteyiz. Yaz’dan boşalan koltuğa ise Anadolu Ajansı eski Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin getirildi. Yine ajanslardan gördüğümüz kadarıyla Gültekin'in de cihatçı tarikatlara yakınlığı ile bilinmektedir. TRT yönetimi Hamit Yaz’ı taltif ederken, Diyarbakır Müdürlüğüne ise yine aynı görüşteki bir kişiyi dışarıdan atamaktadır. Kurum adeta cemaatlere teslim edilmektedir” diye konuştu.

"YAYINCILIK EĞİTİMİNDEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Kuruma personel alımında güvenlik soruşturmaları yapılıp, emekçiler sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hiç yoktan terörist ilan edilirken, kurum yönetimlerine laiklikten uzak, cemaatçi kişilerin yönetici yapıldığını söyleyen Balcan, Konya Selçuk Üniversitesi'nin 2 yıllık Tapu ve Kadastro Bölümü mezunu olan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden TRT'ye atanan Hamit Yaz’ın yayıncılık eğitiminden bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, savaşa ve sömürüye karşı Kartal’da miting yapacak 

SONRAKİ HABER

ABD’de bir ay içinde 43 klinik, kürtaj yapmayı bıraktı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...