29 Temmuz 2022 17:42

Donbass'ta hapishaneye saldırı: 53 ölü

Ukrayna Donetsk'te aralarında Azov taburu mensuplarının da bulunduğu gözaltı merkezine saldırı düzenlendi. Moskova ve Kiev, 53 esirin öldüğü saldırıdan birbirini sorumlu tuttu.

(Temsili görsel) Ukrayna Silahlı Kuvvetleri | Fotoğraf: Ukrayna Savunma Bakanlığı/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk Bölgesi'nde, içinde Ukraynalı savaş tutsaklarının bulunduğu bir hapishaneye düzenlenen bombardımanda son bilgilere göre en az 53 kişi öldü yaklaşık 75 kişi de yaralandı.

Söz konusu saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rus ordusunun bir savaş suçu daha işlediğini ve Ukraynalı tutsakların tutulduğu işgal altındaki Olenivka'yı bombaladığını" ifade etti.

Moskova saldırının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Rusya, saldırıda 40 Ukraynalı tutsağın hayatını kaybettiğini, 80 tutsağın ise yaralandığını duyurdu; ancak açıklanan tüm veriler, henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Rus devlet televizyonunun olayla ilgili haberlerinde yanmış baraka görüntüleri yayınlandı.

Aşırı sağcı Azov Taburu'na mensup Ukraynalı savaşçılar, liman kenti Mariupol'deki Azov çelik fabrikaları çevresinde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Mayıs ayında Rusya'ya esir düşmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esnaf zorunlu harcamalarını bile karşılayamıyor; iktidardan destek bekliyor

SONRAKİ HABER

Serel Seramik işçileri: İrademizi çiğnetmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...