26 Temmuz 2022 16:01

Derik Kaymakamlığının etkinliğine N.Ç davasının faili de katıldı

Mardin'de Derik Kaymakamlığının “kanaat önderi”nin katılımıyla gerçekleştirdiği 'bağımlılıkla mücadele' etkinliğine kamuoyunun “N.Ç. Davası” olarak bildiği, Mardin’de bir çocuğun onlarca kamu görevlisi tarafından istismar edilmesi olayının faillerinden Şeyhdavut D. de katıldı.

Mardin’in Derik ilçesinde birkaç aydan bu yana whatsapp gruplarında uyuşturucu madde kullanan kişilerin ve akranlarınca istismar edilen çocukların görüntülerinin paylaşılması ilçede tartışma yarattı. Çok sayıda çocuğa ait görüntülerin ve uyuşturucu madde kullandığı görülen gençlerin videoları üzerine ilçe halkı uyuşturucu satıcılarına engel olmak için birtakım girişimlerde bulundu, geçtiğimiz günlerde yetkililerin uyuşturucu satıcılarına engel olması yönünde açıklama yaptı.

KAYYIM TOPLANTI ORGANİZE ETTİ

Yapılan açıklamalar üzerine Derik İlçe Kaymakamı ve Derik Belediyesi’ne atanan kayyım Emniyet, Jandarma, “Sivil Toplum Örgütleri ve Kanaat Önderleri” olduğu belirtilen kişilerle toplantı gerçekleştirdi. Derik Belediyesi tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğrafların altına “Derik Kaymakamı/Belediye Başkan V. Sn. Evren Çakır, İlçe Jandarma Komutanı Mert Özbilek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ali Korkmaz, Kanaat önderleri, muhtarlarımız, stk üyeleri ve vatandaşlarımız ile bağımlılıkla mücadele kapsamında toplantıyı gerçekleştirdi” denildi.

'KANAAT ÖNDERİ' VE İSTİSMAR FAİLİ

Fotoğraflarda en ön sırada oturtulan kişiler arasında kamuoyunda N.Ç. Davası olarak bilinen, onlarca kamu görevlisinin yargılandığı bir çocuğun cinsel istismarı davasında sanık olan Şeyhdavut D.’nin de yer alması dikkat çekti.

N.Ç. DAVASI

Mardin’de 2002 yılından itibaren henüz 13 yaşındayken aralarında kaymakamlık yazıişleri müdürü, bir yüzbaşı, muhtar ve korucuların da bulunduğu 28 kişinin cinsel istismarına uğrayan N.Ç.’nin şikayeti üzerine 28 kişi hakkında dava açılmıştı. Yapılan yargılama kapsamında sanıklara alt sınırdan 5’er yıl hapis verilirken, “rıza olduğu” gerekçesiyle cezalarda indirim yapılmıştı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi de, yerel mahkemenin "N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu" yönündeki kararını onamıştı. Sanıklardan Şeyhdavut D.’ye de yargılama kapsamında 4 yıl 10 ay 10 gün hapis verilmişti. (Mardin/MA)

Evrensel'i Takip Et