22 Nisan 2011 08:12

Tolon da Zirve katliamı şüphelisi

Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verecek.İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi. Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı, Tolon’un

Tolon da Zirve katliamı şüphelisi
Paylaş

Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verecek.

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi. Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı, Tolon’un sık sık Malatya’ya giderek ‘misyonerlere’ karşı brifingler verdiğini söylemişti.

Zirve Yayınevi davasının Müdahil Avukatı Erdal Doğan, Tolon hakkında, “18 Ocak 2007tarihinde cinayetin işlendiği saatlerde Malatya İnönü Üniversitesinde Hurşit Tolon’un bu (misyonerlik karşıtı) brifingi vermeye devam ettiğini biliyoruz ve Hurşit Tolon, Şener Eruygur, bu gibi kişilerin çok sıklıkla Malatya’ya gelip bu çalışmaları da diğer ilahiyatçı öğretim üyeleri mesela Ruhi Abat ve rektörle birlikte, o dönemin rektörü ile birlikte çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Yalnızca bunlar değil, o dönemin müftüsü Malatya İl Müftüsünün de bu çalışmalara kolaylık sağladığı ve yerel televizyonların bu gibi düşmanca ve ırkçı nefret olgusunu hedef alan bu gibi yayınlar yaptığını biliyoruz. Bu açıdan bir kriminal boyutu var. Bu örgüt cinayeti işlemek açısından bir örgütlenen tetikçilerle birlikte azmettiriciler, bir de buna ortam hazırlayan bu türden brifingler, seminerler yapıldığının hem dosyanın safahatından hem Ergenekon soruşturmalarında çok açıkça görülmektedir” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4 kardeş annelerinin ölümü üzerine intihar etmiş

SONRAKİ HABER

Aynı hastanede üçüncü şüpheli doktor ölümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...