Evlerini su basan Esenyurtlular: Hiçbir yetkili gelmedi, iki gündür kovalarla su atıyoruz

Mahalleli: “Lağım suyu içindeyiz, kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Hiçbir yetkili gelmedi. Bak kaç saat oldu biz hâlâ suyu çekiyoruz. Zeytinburnu’dan akrabalarım geldi, belediyeden kimse gelmedi."

11 Temmuz 2022 16:23
Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Esenyurt’ta cumartesi gecesi etkili olan sağanak yağış sonrası evlerini su basan aileler isyan etti. 40 saattir yetkililerden çözüm beklediklerini söyleyen mahalleli, “Sorunumuzu çözen yok. Geliyorlar, tutanak tutup gidiyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyor.

İstanbul’da cumartesi gecesi etkili olan sağanak yağış sonrası Esenyurt’ta pek çok evi ve işyerini su bastı. Esenyurt Sultaniye Mahallesi 657’nci Sokak’ta da 3 binada 4 daireyi su bastı, 3 daire ise girilemeyecek durumda. Rögarın taştığını ve sel sularıyla evlerinin dolduğunu belirten mahalleli isyan ediyor. 40 saattir yardıma kimsenin gelmediğini belirten mahalleli, günlerdir kendi başlarına suyu çekmeye çalışıyor. 

"ZEYTİNBURNU’DAN AKRABALARIM GELDİ, BELEDİYEDEN KİMSE GELMEDİ"

Evlerini krediyle aldıklarını, kredilerini hâlâ ödedikleri söyleyen İmran Baran, “Eşyalarımız kullanılmaz halde. Parkeler sudan kalktı. Şu durumumuza bakın. Yetkililer geliyor, tutanak tutuyorlar gidiyorlar” dedi. Baran, “Kaç gündür gözümüze uyku girmedi, halimiz kalmadı, bir gram uyku girmedi gözümüze. Bir metreye yakın su geldi. Kapı açılmadı, camda çıkacak yer vardı da çocukları camdan çıkardık. Hiçbir yetkili gelmedi. Bak kaç saat oldu biz hâlâ suyu çekiyoruz. Zeytinburnu’dan akrabalarım yardıma geldi, belediyeden kimse gelmedi” diye konuştu.

"ARAMADIĞIMIZ KİMSE KALMADI"

Mahalleli kendi imkanlarıyla suları çekiyor. Bir mahalleli su çekme makinesini göstererek tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bir buçuk milyara su çekme makinesini aldım. İçeride lağım suyu çekiyoruz şu an. Biz kendi imkanlarımızla bu kadar temizledik. Lağım suyunun içindeyiz. Kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Belki de hastalanacağız. Aramadığımız kimse kalmadı. Esenyurt Belediyesini arıyoruz, İBB’ye yönlendiriyor. İBB ‘Bu İSKİ’nin işi’ diyor. İSKİ ‘Benim işim değil’ diyor. Bizim oylarımızla geldiler, hizmet sıfır. Bayram bize zehir oldu. Duyarlı komşularımız olmasaydı, geceyi nerede geçirecektik? İnsanları hizmette mağdur etmeyin. Kovalarla suyu tahliye ettik. İki gündür kovalarla su atıyoruz.”

"LAĞIMIN İÇİNDE OTURUYORUZ"

Ana rögarın kapandığını gösteren Yakup Bozkurt ise, “Rögar açılmadıktan sonra bu lağım suları tekrardan eve giriyor. Biz gelenlere anlatıyoruz, gelen benim işim değil diyor. Kendi imkanlarımızla lağım suyunu temizliyoruz. Benim kardeşimin evi. Çocuklarını kendi evime götürdüm. Biz kardeşimle nöbet tutuyoruz. Eve lağım suları girmesin diye. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kardeşim benim engelli, iki gündür neler çekiyoruz. Böbrek nakli oldu. Lağımın içinde oturuyoruz. Biz de insanız. Bayramımızı mahvettiler” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Putin, Paşinyan, Zelenskiy ve Veliaht Prens Salman ile görüştü

SONRAKİ HABER

Yurttaşlar hayat pahalılığından şikayetçi: 100 TL’nin değeri 3 TL olmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...