08 Temmuz 2022 13:32

Mektup: Zamlar öğrenim hayatımı adeta zindan ediyor

Kocaeli'nin Körfez ilçesinden bir genç yazdı: "En basit ihtiyaçlarımız bile artık lüks hale gelmeye başladı."

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kocaeli Körfez'den bir genç

Körfez'de yaşayan bir öğrenci olarak artık kontrol edilemez dereceye yükselen zamlar hayatı, özellikle öğrenim hayatımı adeta zindan ediyor. En basit ihtiyaçlarımız bile artık lüks hale gelmeye başladı. Üstelik bu eskiden aydan aya farkedilirken, artık günden güne farkediliyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte de artık hiperenflasyon safhasına geçtik, benzin-motorin fiyatları yüzünden artık arabamız sadece evde süs olarak duruyor. Konut fiyatları dahi tavan yaptı. Gölcük depremi sebebiyle evleri zarar gören insanlar yeni bir konut satın almayı geç, var olan konutu dahi onaramaz hale geldi.

Biz, özellikle Kocaeli'de yaşayan gençler olarak, insanları artık bitkisel hayata girecek kadar dara sokan hiperenflasyona karşı oluşan hareketin mihenk taşı olmalıyız. Biz bu ekonomik çöküntüden nasibini alan kesimler, işçiler, öğretmenler ve öğrenciler olarak organize olmalı, fikir alışverişinde bulunmalı ve her daim uyanık olmalıyız.

Ekonomik çöküntü yalnızca insanı değil, bütün bir ülkeyi ve doğayı yok edecek kadar büyüdü. Çarpık kentleşme ve sanayileşme projeleri yalnızca insanlığı değil, doğayı da çöplerle, betonlarla zehirleyip yok ediyor. Yoksul kesimin buna karşı gelip organize olmaktan başka yapacağı tek bir şey yok.

İnsanlığımızı bir kez daha hatırlamalı ve mücadelen korkmamalıyız. Çünkü kâr ve rekabet güdülerinden arınmış insanca yaşamı inşa edebilecek kesim bizleriz.

ÖNCEKİ HABER

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar müzede AKP toplantısı düzenledi

SONRAKİ HABER

Ankara Tıp’lı bir grup öğretim üyesi: Bizlere kulak verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa